Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Decernare de premii în cadrul Galei Musicrit, ediția a II-a

Publicat: luni, 15 Ianuarie 2024 , ora 10.44

Seara trecută, la Ateneul Român a avut loc Gala Premiilor Musicrit, ediția a II-a.

Cu acest prilej, Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" a primit Trofeul Musicrit 2023.

Premii de excelență au fost acordate Operei din Brașov, dirijorului Tiberiu Soare, Concursului Internațional de Canto "Rencontre Musicales Enesco" și Orchestrei Române de Tineret. Premiul "Tânărul jurnalist al anului" a fost câștigat de colegul nostru, Petre Fugaciu, realizator Radio România Muzical.

În cadrul galei au fost decernate și premiile Concursului Național de Compoziție, Critică și Interpretare Muzicală "Mihail Jora" - ediția a XXX-a, la secțiunea "Critică muzicală''. Astfel, Premiul I în valoare de 3000 de lei a fost înmânat lui Vlad-Cristian Ghinea, Premiul al II-lea, în valoare de 2000 de lei - Ioanei Bîgu, iar Premiul al III-lea, în valoare de 1000 de lei - Alexei Lupu și Anei Sireteanu, o altă membră a echipei Radio România Muzical.

Iar "Discul anului 2023" a fost desemnat albumul "Enescu", realizat de violonista Ioana Goicea, violoncelistul Andrei Ioniță și pianista Daria Tudor la Editura "Casa Radio". Premiul a fost prezentat de colega noastră, Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical.

Sarah Natsis