Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale – Martie 2023

Publicat: marți, 7 Februarie 2023 , ora 11.18Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.

Joi, 2 martie 2023, ora 20.30
Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Corul și Orchestra Simfonică Națională Daneze la Sala de concert din Copenhaga. Dirijor Fabio Luisi. Soliști: soprana Valentina Farcaș și baritonul Simon Keenlyside. Johannes Brahms - Un Recviem german op. 45.


Vineri, 3 martie 2023, ora 21.00
Transmisiune directă de la München. Concert susținut de Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze la Isarphilharmonie din München. Dirijor Jakub Hrùča. Solistă violonista Lisa Batiashvili. Bohuslav Martinù - "Fresce de Piero della Francesca" și Simfonia I; Jean Sibelius - Concertul op. 47 în re minor pentru vioară și orchestră.


Duminică, 5 martie 2023, ora 18.00
Transmisiune directă de la München. Spectacol susținut de Corul și Orchestra Operei de Stat Bavareze la Teatrul Național din München. Dirijor Vladimir Jurowski. Soliști: sopranele Olga Kulchynska și Olga Guryakova; mezzosoprana Alexandra Yangel, contraltele Victoria Karkacheva și Violeta Urmana, tenorul Eric Cutler, baritonii Andrei Zhilikhovsky și Taras Berezhansky și basul Dmitry Ulyanov. Serghei Prokofiev - Opera "Război și pace".


Miercuri, 8 martie 2023, ora 21.30
Transmisiune directă de la Roma. Recital susținut de violonistul Leonidas Kavakos și de pianistul Enrico Pace la Auditoriumul " Parco della Musica" din Roma. Ludwig van Beethoven - Sonata op. 12 nr. 1 în Re major pentru vioară și pian; Béla Bartók - Sonata a II-a pentru vioară și pian; Maurice Ravel - Sonata a II-a în Sol major pentru vioară și pian; César Franck - Sonata în La major pentru vioară și pian.


Sâmbătă, 11 martie 2023, ora 20.00
Transmisiune directă de la New York. Spectacol susținut de Corul și Orchestra Operei Metropolitane din New York. Dirijor Nicola Luisotti. Din distribuție: soprana Angel Blue, tenorul Dmytro Popov și baritonul Artur Ruciński. Giuseppe Verdi - Opera "La Traviata".


Joi, 16 martie 2023, ora 21.30
Transmisiune directă de la Lugano. Concert susținut de Orchestra Elveției Italiene la LAC din Lugano. Dirijor Markus Poschner. Solistă violonista Julia Fischer. Johannes Brahms - Concertul op. 77 în Re major pentru vioară și orchestră; Piotr Ilici Ceaikovsky - Simfonia a III-a op. 29 în Re major.


Vineri, 17 martie 2023, ora 21.00
Transmisiune directă de la Stuttgart. Concert susținut de Orchestra Filarmonică a Radiodifuziunii Germane din Hanovra la "Kuppelsaal" din Stuttgart. Dirijor Andrew Manze. Soliști violonistul Christian Tetzlaff și violoncelista Tanja Tetzlaff. Johannes Brahms - Dublul concert op. 102 în la minor pentru vioară, violoncel și orchestră și Simfonia I op. 68 în do minor.


Sâmbătă, 25 martie 2023, ora 18.00
Transmisiune directă de la New York. Spectacol susținut de Corul și Orchestra Operei Metropolitane din New York. Dirijor Maurizio Benini. Din distribuție: soprana Sonya Yoncheva, mezzosoprana Ekaterina Gubanova, tenorul Michael Spyres și basul Christian Van Horn. Vincenzo Bellini - Opera "Norma".