Înapoi la: Emisiuni

Scena europeană

Transmisiune directă de la Teatrul Național din München
Luni, 20 Mai 2024 , ora 19.00
Transmisiune directă de la Berlin
Vineri, 17 Mai 2024 , ora 21.00
«De ce să ascult radio-ul când eu am discurile mele preferate? De ce aș alege să ascult Radio România Muzical?»

Radio România Muzical înseamnă mult mai mult decât o sumedenie de discuri puse în undă unul după altul. Înseamnă șansa de a descoperi mereu ceva nou, de a asculta comentarii pertinente și, da, scurte și la obiect.

Și înseamnă permanenta legătură cu concertele live, pe care niciun disc, oricât de performant, nu le poate înlocui.

Pentru că Radio România Muzical a fost și va rămâne unicul post de radio românesc clasic, jazz & more care transmite în direct concerte din cele mai mari săli ale lumii, grație afilierii sale la Uniunea Europeană de Radio, organizația posturilor publice de radio de pe bătrânul continent, însă cu membri asociați și în America și Asia.

Alături de noi ajungi la Royal Albert Hall, Wigmore Hall din Londra, Musikhalle din Hamburg sau Théatre Champs-Elysées din Paris, în sălile de concert cele mai importante ale lumii.

În fiecare zi, de luni până vineri, începând cu ora 21.00, la Scena europeană aveți concerte în direct sau înregistrate pentru cei mai exigenți melomani. Emisiuni realizate de Octavia Galescu, Mihai Stănescu și Alexandra Scumpu. Prezintă Petre Fugaciu. Echipa de comentatori ai transmisiunilor directe internaționale este alcătuită din Anca Andriescu, Monica Cengher, Ștefan Costache, Jeanine Costache, Laura Mânzat, Irina Vasilescu.