Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Curs Intensiv Dalcroze - din 10 iulie, la București

Publicat: marți, 6 Iulie 2021 , ora 9.00
Institutul Jaques-Dalcroze din Geneva și Asociația „Cultură prin muzică” și Arcub organizează la București, între 10 și 15 iulie 2021, Cursul Intensiv Dalcroze, parte integrantă din Programul de formare continuă „Certificatul Dalcroze în România” (CDR), însă poate fi accesat și punctual. La acest curs pot participa maxim 20 de profesioniști. Pe parcursul celor 38 ore, aceștia pot experimenta diferite fațete ale pedagogiei muzicale de tip activ Dalcroze: exerciții de concentrare, coordonare, reacție, expresie, dezvoltare corporală prin și pentru muzică, sugestii muzicale pentru dezvoltarea și îmbogățirea percepțiilor corporale.
Cursul se adresează atât celor care vor să se inițieze în pedagogia Dalcroze, cât și ritmicienilor cu experiență care doresc să-și aprofundeze cunoștințele. Cursurile vor fi adaptate în funcție de nivelul de cunoștințe muzicale al participanților înscriși, prin constituirea de grupuri pe mai multe niveluri pentru cursurile de solfegiu și de improvizație muzicală. Structura este articulată în jurul celor trei materii specifice pedagogiei Jaques-Dalcroze: ritmica Jaques-Dalcroze, solfegiul și improvizația muzicală.
Acest curs se finalizează cu o diplomă de participare care contează, prin cumulare cu celelalte etape ale CDR, în obținerea Certificatului Dalcroze recunoscut de Institutul Jaques-Dalcroze Geneva și de toate structurile Dalcroze din lume.
Locul de desfășurare este sediul Arcub din strada Batiștei nr. 14.
Ioana Marghita