Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Adela Liculescu, premiul al II-lea la Concursul Internațional "George Enescu"

Publicat: luni, 24 Mai 2021 , ora 0.00
Duminică, 23 mai 2021, de la ora 18,00, Ateneul Român a găzduit finala secțiunii „Pian” din cadrul celei de-a XVII-a ediții a Concursului Internațional „George Enescu”. În această ultimă rundă, clasamentul a fost disputat de trei muzicieni din România, Coreea de Sud și Polonia. Pe scenă au evoluat, astfel, Adela Liculescu, solistă a Concertului nr. 1 de Piotr Ilici Ceaikovski, Yeon-Min Park, care a interpretat Concertul nr. 3 de Serghei Rahmaninov și Marcin Wieczorek, cu Concertul nr. 1 de Frederic Chopin.
Juriul, prezidat de Cristina Ortiz și din care au făcut parte alți 8 membri, dintre care 3 au urmărit evoluțiile concurenților on-line, a decis ca premiul I, în valoare de 15 000 de euro, să-i revină pianistei Yeon-Min Park din Coreea de Sud, cea care a câștigat, totodată, și o mențiune pentru „Cea mai bună interpretare a unei sonate enesciene”. Adela Liculescu s-a clasat pe poziția a doua, primind suma de 10 000 de euro. Iar locul al treilea și suma de 5000 de euro i-au revenit lui Marcin Wieczorek din Polonia. Cei trei tineri muzicieni au evoluat pe scena Ateneului Român alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu” dirijată de John Axelrod.
Pe frecvențele postului nostru veți putea asculta înregistrarea acestei ultime finale a Concursului George Enescu 2020-2021 vineri, 28 mai, de la ora 19.00.
Ioana Marghita