Arhivă : Știri muzicale din Bucuresti Înapoi

Violoncelistul Andrei Ioniță în cadrul seriei "Muzica clasică - Inspirație"

Publicat: marți, 16 Februarie 2021 , ora 0.00
Luni, 22 februarie 2021, în cadrul seriei "Muzica clasică - Inspirație" propuse de Rotary Club Pipera și Radio România Muzical începând cu ianuarie 2021, protagonist este violoncelistul Andrei Ioniță, cel mai cunoscut și apreciat, la nivel internațional, violoncelist român al momentului. Primul român care cucerea în 2015 Medalia de Aur la una dintre cele mai importante competiții din lume - Concursul Ceaikovski de la Moscova, Andrei Ioniță și-a consolidat ulterior statura de solist concertist la nivel internațional: a făcut parte din programul BBC New Generation Artist (2016-2018), care a condus, printre altele, și la apariția primului său disc de autor (2019), a fost artist în rezidență al Orchestrei Simfonice din Hamburg, în stagiunea 2019-2020.
Andrei Ioniță a susținut un recital în aprilie 2019 la București, în cadrul proiectului "Moștenitorii României muzicale", un eveniment ce s-a bucurat de un extraordinar succes de public și de critică. În această lună, apreciatul artist român, acompaniat de pianista Daria Tudor, va reprezenta România în cadrul seriei Europe@home, găzduită de celebrul violonist Daniel Hope la Berlin. Concertele online organizate de Daniel Hope în colaborare cu televiziunea Arte au fost urmărite din martie 2020, de la începutul pandemiei COVID19, de milioane de oameni.
Întâlnirea cu Andrei Ioniță din 22 februarie, poate fi urmărită pe platforma zoom și este moderată de Cristina Comandașu, manager Radio România Muzical și inițiatoarea proiectului "Moștenitorii României muzicale".
Ioana Marghita