Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

Concerte și simpozion on-line - în Festivalul „Meridian"

Publicat: sâmbătă, 13 Noiembrie 2021 , ora 0.00

Ediția a XVI-a a Festivalului Internațional „Meridian", intitulată "Planetarium" continuă și astăzi, 13 noiembrie. De la ora 11,00, sub titlul „Meteorit 7" va putea fi urmărită o transmisiune directă pe canalul de YouTube „X-radio", în cadrul căreia vor putea fi ascultate lucrările „Qualia" de Panayiotis Kokoras și "panta rhei - outer space edit" semnată de Marcus Beuter.

Programul zilei aduce în atenție, de la ora 12,00, un simpozion online, coordonat de Gabriel Mălăncioiu, Rafaela Carabenciov, participanții fiind doctoranzi ai Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

Pe canalul de YouTube al Festivalului Meridian va putea fi urmărit, în transmisiune directă, începând cu ora 17, un recital susținut de Maria Bîldea la harpă și de Sergiu Năstasă la vioară. Recitalul are loc în Sala Auditorium a Universității Naționale de Muzică din București, iar în program sunt anunțate lucrări de Ulpiu Vlad, Cândido Lima, Dan Dediu și Theodore Antoniou.

De la ora 19,00, acordeonistul Ghenadie Rotari susține un recital online intitulat „Terra Incognita", pe același canal de YouTube al Festivalului. Muzicianul va interpreta pagini din creația compozitorilor Krzysztof Olczak, Rebecca Saunders, Gabriel Mălăncioiu, Erkki Jokinen, Natalia Prokopenko și Diana Rotaru.

Petre Fugaciu