Arhivă : Știri muzicale din țară Înapoi

La Brașov începe o nouă ediție a Concursului de canto 'Crai Nou'

Publicat: miercuri, 7 Februarie 2018 , ora 0.00
Liceul de Muzică "Tudor Ciortea" Brașov organizează, începând de astăzi, 7 februarie 2018, și până în 9 februarie 2018, cea de-a VIII-a ediție a Concursului Național de Interpretare Vocală "Crai Nou". Concursul se adresează elevilor de liceu care studiază muzica vocală clasică și se desfășoară într-o singură etapă.
Repertoriul pe care concurenții trebuie să îl prezinte în cadrul competiției este compus dintr-o arie preclasică sau clasică și o piesă vocală din muzica românească (lied sau arie). Concurenții din clasele a XI-a și a XII-a vor trebui să interpreteze o arie de operă și un lied romantic/modern sau o piesă vocală din muzica românească (lied sau arie).
Juriul Concursului Național de Interpretare Vocală "Crai Nou" va fi alcătuit din cadre didactice de specialitate: prof. Magdalena Suciu, șefa Catedrei de Canto a Liceului de Muzică "Tudor Ciortea" din Brașov, Nicoleta Alexe Chirilă și Asineta Răducan, prim soliste ale Operei Brașov. Președinta juriului va fi soprana Felicia Filip, Directorul Operei Comice pentru Copii din București.
Pentru fiecare clasă, organizatorii vor acorda premii, mențiuni și distincții speciale. În urma concertului de gală, la decizia juriului, se va acorda Marele Premiu al concursului și Premiul Special Felicia Filip.

Festivitatea de deschidere a concursului are loc joi, 8 februarie 2018, la ora 9.30, în Sala Festivă a Liceului Vocațional de Muzică "Tudor Ciortea" Brașov. Gala laureaților și premierea se vor desfășura vineri, 9 februarie 2018, de la ora 10.00, la Mall-ul Coresi, la scena mare din "Piața cu copaci".
Irina Cristina Vasilescu