Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Serie de evenimente internaționale ce promovează Concursul 'Enescu'

Publicat: luni, 4 Martie 2024 , ora 0.00

Institutul Cultural Român, Ministerul Culturii și ARTEXIM organizează o serie de conferințe și recitaluri în importante centre culturale europene, pentru promovarea ediției a XIX-a a Concursului Internațional George Enescu ce se va desfășura în perioada 31 august - 27 septembrie 2024.

Prin intermediul conferințelor, se vor explora oportunitățile pe care Concursul Enescu le oferă tinerilor muzicieni care se înscriu la cele 4 secțiuni - compoziție, violoncel, vioară și pian - și impactul muzicii lui Enescu în contextul cultural al Europei moderne, evidențiindu-se legăturile și influențele sale asupra altor mari figuri din istoria muzicii. Recitalurile vor oferi publicului ocazia de a asculta lucrări camerale din creația lui George Enescu și a altor compozitori, interpretate de câștigători și laureați ai edițiilor anterioare ale Concursului Internațional George Enescu.

Evenimentele vor avea loc, începând din 4 martie, în orașele Viena, Madrid, Chișinău, Londra, Budapesta, Bruxelles și Lisabona.
Seria se deschide cu un recital la Institutul Cultural Român din Viena, care va fi susținut de laureatele ediției 2022 a Concursului Internațional "George Enescu". Violonista Maria Marica și pianista Alexandra Segal vor interpreta creații de Franz Schubert, Claude Debussy, George Enescu și Johannes Brahms.

Larisa Clempuș