Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Discul de debut al pianistului Daniel Ciobanu, premiat de revista Classica

Publicat: luni, 18 Ianuarie 2021 , ora 8.45

Discul de debut al pianistului Daniel Petrică Ciobanu a fost desemnat cel mai bun album al lunii ("Choice of the Month") de revista franceză Classica, una dintre cele mai prestigioase publicații din lume în domeniul muzicii clasice și a jazz-ului. CD-ul, care a fost deja difuzat în premieră la Radio România Muzical, a apărut în luna septembrie 2020 la casa de discuri Accentus și cuprinde piese de Serghei Prokofiev, George Enescu, Claude Debussy și Franz Liszt.
Daniel Petrică Ciobanu, unul dintre cei mai apreciați pianiști din tânăra generație, s-a afirmat pe plan internațional după ce a câștigat, în anul 2017, Premiul al II-lea în cadrul Concursului Arthur Rubinstein de la Tel Aviv. A concertat pe scene importante precum Carnegie Hall, Elbphilharmonie Hamburg, Gewandhaus Leipzig, Konzerthaus Berlin; de asemenea a susținut turnee în Japonia, China, Taiwan, Africa de Sud și Brazilia.

În această săptămână, pe 21 ianuarie, pianistul va evolua la Ateneul Român, în compania Orchestrei Filarmonicii George Enescu. Cu Gabriel Bebeșelea la pupitrul dirijoral, Daniel Ciobanu va interpreta Concertul nr. 23 în La major de Wolfgang Amadeus Mozart. Evenimentul va putea fi urmărit joi, de la ora 19.00, pe platformele online ale Filarmonicii bucureștene și pe pagina de Facebook a postului Radio România Muzical.

Larisa Clempuș