Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Turneul 'De la Paganini la Piazzolla' - o nouă oprire la Szeged

Publicat: sâmbătă, 14 Aprilie 2018 , ora 0.00
Continuă astăzi la Szeged, în Ungaria, turneul „De la Paganini la Piazzolla”, cu un recital desfășurat sub egida Institutului Cultural Român. Protagonist este chitaristul Costin Soare care propune, de această dată, un program care pornește de la muzica lui Niccolò Paganini, celebrul violonist care, lucru mai puțin știut, era și un pasionat chitarist, și ajunge în lumea celui care a reinventat tangoul în secolul XX, Astor Piazzolla. Astfel, invitat într-o călătorie muzicală în lumea romantismului și a neoromantismului de la începutul secolului XX, publicul va mai putea asculta lucrări ale unor compozitori precum Francisco Tárrega, Manuel de Falla, Isaac Albeniz sau Heitor Villa-Lobos. În deschiderea a 4 dintre cele 10 recitaluri, vor concerta tineri instrumentiști în afirmare, unul dintre obiectivele asociației fiind acela de a promova și sprijini tânăra generație de chitariști.
Turneul „De la Paganini la Piazzolla” continuă până în 28 aprilie, Costin Soare urmând să concerteze în orașe din Românis precum Sf. Gheorghe, București, Brașov și Mediaș.
Turneul „De la Paganini la Piazzolla” este un proiect organizat de Asociația Culturală „Kitharalogos” și cofinanțat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.
Ana Diaconu