Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

'Forum România XX' - lansarea volumului 'George Enescu: Meisterwerke'

Publicat: joi, 30 Iunie 2016 , ora 0.00

Astăzi, 30 iunie 2016, la Sala Festivă a Universității de Muzică și Artă Aplicată din Viena are loc colocviul "Forum România XX", în cadrul căruia are loc și lansarea volumului "George Enescu: Meisterwerke", ediția în limba germană a lucrării "Capodopere enesciene" de Pascal Bentoiu. Totodată, Raluca Știrbăț va interpreta o selecție de lucrări ce fac parte din albumul "George Enescu - Integrala creației pentru pian solo", o premieră discografică realizată la casa de discuri germană Hänssler Classic în 2015.

Volumul "Capodopere enesciene" semnat de Pascal Bentoiu a fost publicat la București în anul 1984, fiind tradus pentru prima dată în limba germană de Larisa Schippel și Julia Richter la inițiativa și cu sprijinul pianistei Raluca Știrbăț. Volumul prezintă toate lucrările lui Enescu în ordine cronologică, oferind și imaginea evoluției personalității muzicianului. "George Enescu: Meisterwerke" a apărut cu sprjinul Centrului Național al Cărții.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român de la Viena în colaborare cu Universitatea de Muzică și Artă Aplicată din Viena, Biblioteca Viena, Centrul pentru Știința Traductologiei din cadrul Universității Viena, Societatea Internațională "George Enescu" din Viena, Societatea Austro-Română și editura berlineză Frank&Timme.