ACUM:
12.00
Jazz á la carte
Jazz de week-end, pentru toți.
Urmează: 12.30 Bucureștiul muzical de altădată (R)
Apoi: 13.00 De ieri și de azi din arhiva Orchestrelor Radio

Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Poemul Simfonic 'Jazz Ecumenica' interpretat în premieră la Minsk

Publicat: joi, 7 Aprilie 2016 , ora 0.00

Cu ocazia celei de-a V-a ediții a Zilei Internaționale a Jazz-ului, Ambasada României la Minsk organizează, în parteneriat cu Filarmonica de Stat a Republicii Belarus, interpretarea în premieră a Poemului Simfonic "Jazz Ecumenica", semnat de pianistul și compozitorul român Florin Răducanu.

Acest proiect româno-belarus este inclus în cadrul Festivalului "Minskaia Vesna" și este realizat printr-o colaborare de amploare dintre artiștii din România și Belarus. Evenimentul muzical de la Minsk își propune să evidențieze rolul jazz-ului de a uni oameni din diferite țări și a crea un dialog universal al păcii, al respectului între culturi și al înțelegerii.

Din partea gazdelor vor participa: Orchestra Simfonică de Stat a Republicii Belarus, condusă de dirijorul său principal, Alexandr Anisimov, grupul feminin al Capelei Corale a Filarmonicii, saxofonistul Andrei Kleșcev, Viaceslav Serghienko - la contrabas și percuționistul Alexandr Mineț. Împreună cu muzicienii belaruși, pe scenă vor evolua compozitorul Florin Răducanu - la pian și naista Dalila Cernătescu.

Concertul "Jazz Ecumenica" va avea loc astăzi, 7 aprilie 2016, în Sala Mare a Filarmonicii de Stat a Republicii Belarus, în cadrul seriei "Diplomație prin jazz" și al campaniei UNESCO de promovare a jazz-ului în luna aprilie (Jazz Appreciation Month).