Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Ziua a doua a Finalei Concursului 'Chopin' - live online

Publicat: luni, 19 Octombrie 2015 , ora 0.00
Ziua de astăzi, 19 octombrie 2015, este cea de-a doua a finalei prestigiosului Concurs Internațional "Frédéric Chopin" de la Varșovia, finală în care evoluează, în Sala Mare a Filarmonicii din Varșovia, cei mai buni 10 dintre cei 80 de muzicieni admiși în competiție, din 20 de țări. Din juriu fac parte, între alții, patru dintre câștigătorii trecutelor ediții: Martha Argerich (în 1965), Yundi Li (2000), Adam Harasiewicz (în 1955) și Garrick Ohlson - 1970. Alături de ei - Dmitri Alexeev, Philippe Entremont și Nelson Goerner, între alții.
Câștigătorul de anul acesta va intra în posesia Medaliei de Aur și a 30 000 de euro, poziția I fiind însoțită de numeroase propuneri pentru apariții în concerte. Casa "Deutsche Grammophon" va lansa, apoi, pe 6 noiembrie, un album ce se vrea o oglindă a întregii ediții.
Concursul este transmis live, pe site-ul său, în condiții de super-înaltă definiție audio - grație unei tehnologii inovatoare, ce însemnă o rezoluție de 24 de biți pe secundă, la o frecvență de 96 KHz. Competiția poate fi urmărită, de asemenea, on-line și pe contul de pe youtube al concursului, de la ora 18k,00 - ora Poloniei.