Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Enescu fără frontiere

Publicat: joi, 3 Septembrie 2015 , ora 10.04

Asociația Românilor din Seattle sau „the Romanian American Society of Washington State”, este o societate nonprofit înființată cu scopul de a promova valorile spirituale romanesti în statul Washington și în Statele Unite ale Americii. Aceasta organizează o serie de evenimente dedicate culturii românești...cum este și cel de la „Benaroya Hall” din Seattle, din data de 12 septembrie 2015, de la 19:30 - ora locală (duminică 13 septembrie de la 5:30 – ora Bucureștiului), în care românii și americanii din zona Seattle sunt invitați la un „Concert de cameră în stil românesc”, avându-i ca protagoniști pe pianista de origine română, Oana Rusu Tomai-inițiatoarea evenimentului, violonistul Mikhail Shmidt, și soprana Marcy Stonikas.

În program: Sonata a III-a „în caracter popular românesc” pentru vioara și pian de George Enescu, poate cea mai dificilă partitură pentru pian din extraordinara muzică de cameră a compozitorului român, Dansurile românești de Béla Bartók, Cântece pentru soprană și pian de Felicia Donceanu, Rodica Suțu și Tudor Ciortea, „Ciocârlia” și „Hora Mărțișorului” în aranjamente pentru vioară și pian.

Pianista Oana Rusu Tomai s-a născut la Cluj și este doctor în muzică și literatură, titlu acordat de Eastman School of Music din New York.

Violonistul rus Mikhail Shmidt este membru în orchestra Simfonică din Seattle și fondatorul Formației „Seattle Chamber Players”, iar soprana Marcy Stonikas este deja cunoscută publicului iubitor de operă de la Viena, Seattle, Utah sau cel din Australia de la Perth.