Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

VIDEO. Două albume se lansează în 8 iunie 2015 la nivel internațional

Publicat: luni, 8 Iunie 2015 , ora 10.02

Luni, 8 iunie, se lansează la nivel internațional două albume care în perioada următoare vor putea fi ascultate și la Radio România Muzical: "Praetorius" semnat de dirijorul spaniol Pablo Heras Casado și "Classic Quadrophenia" aparținând lui Pete Townshend, cunoscut mai ales datorită activității sale de compozitor și chitarist în cadrul grupului "The Who".

Chiar astăzi, în 8 iunie, de la ora 19.00, la Radio România Muzical va fi difuzat albumul "Praetorius" care include lucrări aparținând unor membri ai familiei Praetorius care a activat în Germania secolelor al XVI-lea și al XVII-lea. Cele 11 motete de pe disc sunt interpretate de Corul și Ansamblul Balthazar Neumann, conduse de spaniolul Pablo Heras Casado, desemnat de cea mai importantă revistă muzicală din Statele Unite ale Americii, Musical America, drept dirijorul anului 2014. Albumul Praetorius este inclus și în cadrul campaniei Votează discul de muzică clasică al anului 2015, derulată pe site-ul romaniamuzical.ro.

Tot în 8 iunie apare sub sigla casei Deutsche Grammophon și "Classic Quadrophenia" - este vorba despre opera rock semnată de Pete Townshend, îmbracată în forma unei orchestrații simfonice realizate de Rachel Fuller. Înregistrarea a fost realizată de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, condusă Robert Ziegler, alături de Pete Townshend însuși, Alfie Boe, Billy Idol și Phil Daniels. Discul "Classic Quadrophenia" poate fi ascultat luni, 17 august, de la ora 19.00, la Radio România Muzical.

"Classic Quadrophenia" va avea premiera în concert pe 5 iulie 2015, la Royal Albert Hall, iar Townshend speră că "această versiune va ajuta la revigorarea publicului de muzică clasică, că va aduce în sală oameni care altfel nu ar fi mers să asculte o orchestră care cântă fără lumini, artificii și un ecran în spate" - citat dintr-o declarație preluată de The Guardian.