Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Woody Allen va monta în această toamnă spectacolul 'Gianni Schicchi'

Publicat: luni, 2 Februarie 2015 , ora 14.02

Celebrul regizor Woody Allen, în vârstă de 79 de ani, va reveni la Opera din Los Angeles pentru deschiderea stagiunii 2015-2016, în 12 septembrie, cu montarea piesei "Gianni Schicchi", de Giacomo Puccini, la șapte ani după ce spectacolul a avut premiera în cadrul aceleiași instituții culturale, informează contactmusic.com.

Placido Domingo, în vârstă de 74 de ani - director general al Operei din Los Angeles -, va interpreta rolul principal din acest spectacol.

Woody Allen a realizat peste 48 de filme într-o carieră de 58 de ani și este cunoscut pentru personajele sale nevrotice și comice, devenite o veritabilă marcă. Cineastul american a câștigat Oscarul pentru cel mai bun scenariu original în 1986, pentru filmul "Hannah și surorile ei/ Hannah and her Sisters", și același premiu pentru filmul "Miezul nopții în Paris/ Midnight in Paris" din 2011. În 2014, filmul său "Blue Jasmine", a câștigat un premiu Oscar din trei nominalizări, iar Woody Allen, a primit și un Glob de Aur special pentru întreaga carieră.