Arhivă : Actualitatea internațională Înapoi

Lansare albume Voces8 si Riccardo Chailly

Publicat: luni, 2 Februarie 2015 , ora 0.00

Astăzi, 2 februarie 2015, se lansează la nivel internațional cel mai recent disc semnat de ansamblul Voces8. Albumul, intitulat "Lux" conține o serie de lucrări datând din perioada Renașterii până la partiturile imaginate de compozitorii contemporani, realizate în colaborare cu saxofonistul britanic Christian Forshaw și violoncelistul american Matthew Sharp. Albumul poate fi ascultat la Radio Romania Muzical in cadrul emisiunii Arpeggio, miercuri, 4 februarie, de la ora 11.30.


Și tot de la aceeasi oră, vineri, 6 februarie, puteti asculta un alt album care se lansează la nivel internațional: Serenadele lui Johannes Brahms, un disc ce poartă semnătura dirijorului Riccardo Chailly și a Orchestrei Gewandhaus din Leipzig, aceeași care au propus o integrală a simfoniilor de Brahms, apărută în 2014, care s-a bucurat de un important succes de critică.


Discurile semnate de ansamblul Voces8 și dirijorul Riccardo Chailly sunt incluse și în cadrul campaniei Radio România Muzical "Votează discul de muzică clasică al anului 2015" derulată pe site-ul romaniamuzical.ro.