Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Ultimul concert din 2019 al Stagiunii de jazz de la Teatrul Act

Publicat: marți, 19 Noiembrie 2019 , ora 14.25

Ultimul concert din anul 2019 al Stagiunii de Jazz organizate de Radio România Muzical și Orchestrele și Corurile Radio, va avea loc miercuri, 4 decembrie 2019, de la ora 19,00, la Teatrul Act din București.

Alături de trioul permanent al stagiunii, George Natsis - pian, Adrian Mircea Flautistu - contrabas și Vlad Popescu - baterie, trompestitul Sebastian Burneci va completa improvizațiile jazzy pe standarde extrase din coloanele sonore Walt Disney.

Pentru public, indiferent de vârste, "Walt Disney - A Musical Journey" poate fi o seară a întoarcerii la copilărie, temele din playlistul concertului trimițând gândul la amintirile frumoase petrecute în compania celebrelor personaje animate, unele de-a dreptul buclucașe, precum ursul Baloo din "Cartea Junglei" sau Pinocchio, din celebra carte a lui italianului Carlo Collodi. Nu vor lipsi nici extrase muzicale din filmele animate "Aladdin" sau "The Parent trap", din 1961, pentru a întregi imaginea generală a "industriei Disney".

"Walt Disney - A Musical Journey" va fi seara balansului continuu, o incursiune sonoră în fascinanta "lume Disney", prin improvizații nostime, chiar satirice sau acțiuni sonore consistente stilistic, jazz pur sau fusion.

Înregistrarea concertului va fi difuzată la Radio România Muzical, sâmbătă, 28 decembrie 2019, în ciclul de emisiuni "Concertele Radio România Muzical". Radio România Muzical poate fi ascultat pe frecvențele 97.6 și 104.8 FM și online la www.romania-muzical.ro. Toate concertele înregistrate la Teatrul Act vor fi disponibile pentru reascultare pe site-ul Radio România Muzical timp de 30 zile de la data difuzării la radio, pe minisite-ul emisiunii Concertele Radio România Muzical.

Așadar, vă așteptăm miercuri, 4 decembrie 2019, la ora 19,00, pe Calea Victoriei nr.126 la un altfel de jazz, un cocktail sonor "jazzy Disneyland", reconfortant și amuzat. Fiți alături de noi!