Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Radio România Muzical, premiat la Gala drepturilor de autor și a drepturilor conexe

Publicat: marți, 19 Martie 2019 , ora 10.18

Luni, 18 martie, a avut loc la Camera de Comerț și Industrie București a doua ediție a Galei drepturilor de autor și a drepturilor conexe, organizată de Editura Universul Juridic.

Premiul la categoria Mass media a fost acordat postului Radio România Muzical, pentru contribuția la promovarea tinerelor talente.

În 2018, Radio România Muzical a desfășurat numeroase proiecte dedicate promovării tinerilor talente : festivalul "Moștenitorii României muzicale", derulat în perioada 16-18 octombrie, ce-și propune să-i prezinte în recitaluri pe muzicienii români tineri, cu o prodigioasă activitate internațională, dar care pot fi ascultați mai rar acasă; înregistrări speciale cu tineri muzicieni participanți la concursul Concertino Praga, derulat sub egida Uniunii Europene de Radio - pianista Eva Garet a câștigat o mențiune de onoare în cadrul acestei competiții. Radio România Muzical a organizat de asemenea înregistrări speciale cu pianistul Daniel Petrică Ciobanu, câștigător în 2017 al premiului al II-lea la prestigiosul concurs Arthur Rubinstein de la Tel Aviv, dar și cu pianistul Cadmiel Boțac, câștigător în 2017 al Transylvanian International Piano Competition de la Brașov.

Radio România Muzical a promovat și concertele Orchestrei Române de Tineret în cadrul Stagiunii de vară a Uniunii Europene de Radio, două concerte susținute în cadrul festivalului "Vara magică" fiind preluate de radiodifuziuni publice din întreaga Europă.

Pentru promovarea tinerilor muzicieni, din toamna anului 2018, a fost incluse în grila Radio România Muzical, duminica, ora 13.00, ediții dedicate înregistrărilor realizate în cadrul "Stagiunii de marți seara" de la Ateneul Român.

Tinerii muzicieni sunt în prim-plan în cadrul rubricii "Trei răspunsuri despre tine" difuzată în fiecare zi de marți în cadrul matinalului Radio România Muzical.

Radio România Muzical a fost de asemenea partener și pentru două proiecte derulate cu fonduri AFCN, ce au avut ca subiect promovarea tinerelor talente : "ConnectArts" și "Dinu Lipatti-compozitorul. Înregistrări în premieră".

Editura Universul Juridic se adresează prin publicațiile sale, reviste și colecții de carte, profesioniștilor din domeniul juridic din România.