Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Pianistul Lang Lang este Interpretul zilei la Radio România Muzical

Publicat: duminică, 5 Martie 2017 , ora 10.15

Este unul dintre cei mai influenți interpreți de muzică clasică din lume - iar în 2017 va cânta pentru prima dată la București, în Festivalul Internațional "George Enescu". Lang Lang, un ambasador al artelor ca pianist, pedagog și filantrop, este și un promotor al inovației și tehnologiei, promovând muzica clasică prin mijloacele secolului în care trăim.

Cântă cu aceeași bucurie pentru miliarde de spectatori - așa cum fost cazul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2008 de la Beijing sau în fața a câteva sute de copii din școlile publice.

Lang Lang este admirat pentru gândirea sa liberă, "outside the box" și pășește adesea în alte sfere muzicale. A cântat la Premiile Grammy cu Metallica, Pharell Williams sau Herbie Hancock și a colaborat cu dansatorul Marquese Scott și cântăreața Andra Day.

">În 2008, Lang Lang a înființat o Fundație muzicală internațională ce-i poartă numele, pentru a promova tinere talente și a atrage publicul tânăr către muzica clasică. În 2013, pianistul a fost desemnat Mesager pentru pace de Organizația Națiunilor Unite iar în prezent este cel mai tânăr membru al Consiliului Artistic al Carnegie Hall.

Anul trecut, Lang Lang a fost invitat la Vatican pentru a cânta în fața Papei Francisc în cadrul ceremoniei de deschidere a primei Conferințe mondiale pentru credință și sport. Autobiografia lui Lang Lang, Journey of a Thousand Miles, apărută în 2008, a fost publicată în 11 limbi.

Toate acestea, bineînțeles, pe lângă concertele susținute pe marile scene din întreaga lume. Pianistul Lang Lang - Interpretul zilei la Radio România Muzical - joi, 9 martie, de la ora 10.00, la Arpeggio.

Andreea Chiselev