Arhivă : Evenimentele săptămânii Înapoi

Colinde a cappella cu Corul Academic Radio

Publicat: vineri, 16 Decembrie 2016 , ora 14.15

Corul Academic Radio vă invită marți, 20 decembrie 2016, de la ora 19.00, la Sala Radio, la un Concert a cappella de colinde, dirijat de Ciprian Țuțu, acompaniat la pian Carmen Săndulescu. Invitații serii vor fi membrii grupului vocal Anatoly, compus din Andrada Mureșan, Gabriel Baciu, Ciprian Cucu, Marius Modiga.

Veți putea reasculta celebre colinde românești și internaționale, precum Ziua ninge, de Gheorghe Dima, Triptic coral, de Tiberiu Brediceanu, Sus la poarta raiului și Colindița, de Emil Monția sau We Wish You a Merry Christmas de John Rutter, Jingle Bells sau Deck the Hall de Gordon Langford și multe altele.

Corul Academic Radio și-a câștigat de-a lungul celor peste 75 de ani de activitate un loc de necontestat în rândul ansamblurilor de profil din țară și străinătate. Formarea Corului Academic Radio este datorată membrilor acestuia și, totodată, maeștrilor dirijori, cei care au contribuit la consolidarea sa, precum Ion Croitoru, Dumitru D. Botez, Gheorghe Danga, Dumitru D. Stancu, Emanuel Elenescu, Constantin Petrovici, Alexandru Șumski, Carol Litvin, Aurel Grigoraș, Dan Mihai Goia, în prezent maestrul Ciprian Țuțu fiind cel care urmărește și contribuie la evoluția ansamblului. Repertoriul corului relevă preocuparea pentru promovarea muzicii corale românești, o misiune asumată și certificată prin numeroasele înregistrări păstrate în arhiva Societății Române de Radiodifuziune, precum și prin discurile sau compact discurile deja editate. Totodată, repertoriul universal este reprezentat de lucrări corale sau vocal-simfonice de referință, prezentate în numeroasele concerte susținute de-a lungul timpului.

Activitatea dirijorală a lui Ciprian Țuțu cuprinde evenimente diverse, de la spectacole de operă, până la concerte a cappella, cu acompaniament, precum și vocal-simfonice, în compania unor importante orchestre din țară (Brașov, Oradea, Cluj-Napoca, București) și străinătate. Din anul 2000, acesta este dirijor al Corului "Gheorghe Dima" din Brașov, din anul 2012 ocupă funcția de maestru de cor la Opera Brașov, iar din 2015 este dirijor al Corului Academic Radio.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvențele Radio România Cultural și Radio România Muzical din țară și în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro șiwww.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărturești, Humanitas, în benzinăriile OMV și la casa de bilete a Sălii Radio.