Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Filarmonica Oltenia Craiova: concert simfonic sub semnul destinului

Publicat: joi, 11 Aprilie 2024 , ora 13.17


Stagiunea Inspirației aduce la Filarmonica Oltenia "Simfonia Destinului", vineri, 12 aprilie 2024, începând cu ora 19:00. Sub conducerea dirijorului Walter Hilgers din Germania, Orchestra simfonică va interpreta lucrări de Ludwig van Beethoven și Richard Strauss.

Solistul invitat pentru această seară specială este talentatul cornist Cristian Borcan care va încânta publicul cu interpretarea Concertului nr. 1 în Mi bemol major pentru corn și orchestră de Richard Strauss. Cristian Borcan este cunoscut pentru virtuozitatea sa și pentru capacitatea de a transmite emoție și pasiune prin sunetul profund și cald al cornului.

Programul serii va începe cu Uvertura "Făpturile lui Prometeu" de Ludwig van Beethoven, o lucrare plină de energie și dramatism. Momentul central al serii va fi interpretarea Concertului nr. 1 pentru corn de Richard Strauss, urmată de apogeul serii - Simfonia nr. 5 în Do minor, una dintre cele mai apreciate lucrări ale lui Beethoven, cunoscută sub numele de "Simfonia Destinului".

Acest eveniment reprezintă o oportunitate unică pentru iubitorii muzicii de a experimenta emoția și măreția operei lui Beethoven și Strauss, sub bagheta reputatului dirijor Walter Hilgers, alături de solistul Cristian Borcan.

Publicul este invitat la o seară de muzică clasică într-o interpretare memorabilă ce va rămâne, cu siguranță, în sufletele tuturor celor prezenți.

-------------------

Biletele se achiziționează la agenția Filarmonicii "Oltenia" din Calea Unirii 16 sau online:

https://www.entertix.ro/evenimente/21917/concert-simfonic-12-aprilie-2024-filarmonica-oltenia-craiova.html

Program agenție: luni-vineri, orele 10:00-18:00

Mai multe informații, la numărul de telefon 0251 414 698

Prețuri bilete: 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)