Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Stagiunea de marți seara. Recital cameral. Cvartetul "Apollo"

Publicat: luni, 11 Martie 2024 , ora 16.39


Cvartetul "Apollo" a apărut pentru prima oară în public în luna noiembrie a anului trecut, pe scena de la Centrul Național de Artă Tinerimea Română. Patru tineri muzicieni talentați și ambițioși au început să lucreze sub îndrumarea prof. univ. dr. Verona Maier la Universitatea Națională de Muzică București (UNMB).

Pianista Andra Mărgineanu este actualmente doctorandă în anul al III-lea la UNMB sub îndrumarea prof. univ. dr. Dana Borșan. Tânăra pianistă este laureată a unor concursuri naționale și internaționale și, în timp, în sesiuni de cursuri de măiestrie, a beneficiat de îndrumarea unor profesori și pianiști de excepție, reprezentanți ai unor școli de renume, precum: Juilliard School, University of Michigan, Royal Academy of Music, Royal College of Music, Northern College of Music, Haute école de musique Genève, University of Music and Performing Arts Viennae.

Violonista Noga Abramovici a urmat studiile de licență la Academie de muzică si dans din Ierusalim cu o bursă exeptională de performanță. În anul 2014 a căștigat concursul de angajare la orchestra simfonică Haifa în care a făcut parte trei ani. În anul 2017 s-a mutat în București și a absolvit studiile de licență și master cu prof.univ.dr. Gabriel Croitoru și muzica de cameră cu prof.univ.dr Verona Maier.

Violistul Daniel Vots este in prezent angajat al Orchestrei Naționale Radio și membru în formațiile camerale "Art Quartett" si "Ambiental String Quartett" cu care are o activitate intensă și bogată. Un muzician de cameră în ascensiune și un solist versatil, Daniel Vots performează, deasemenea la pian, vioară, chitară, mandolină.

Violoncelistul David Soma Kacso este student la UNMB, clasa violoncelistului Răzvan Suma. În anul universitar 2022-2023 a studiat un semestru cu bursa Erasmus în Hochschule für Musik Carl Maria von Webber din Dresda. A participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, iar printre cele mai imporante realizări se numără: Premiul 3 la Concursul Internațional Danube din Ulm, premiul 2 la Concursul Internațional Jan Vychytyl din Praga și Premiul 1 la Concursul Națiomal de Violoncel Alexandru Moroșanu.


Marți, 19 martie, ora 19.00, Ateneul Român, Sala mică
Stagiunea de marți seara
Cvartetul "Apollo"
NOGA ABRAMOVICI - vioară
DANIEL VOTS - violă
DAVID SOMA KACSO - violoncel
ANDRA MĂRGINEANU - pian

Program
Wolfgang Amadeus Mozart - Cvartet cu pian în mi bemol major, KV 493
Johannes Brahms - Cvartet cu pian în sol minor, op. 25

Coproducător Radio România Muzical

Biletele se pot cumpăra
- De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00, Telefon: 021.315.68.75)
- Online, accesând site-ul www.fge.org.ro - secțiunea "Calendar".
Stagiunea de marți seara este un proiect care a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale sau care se află la studii în străinătate.