Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert extraordinar la Sala Patria cu dirijorul Oliver Zeffman și pianista Adela Liculescu

Publicat: luni, 12 Februarie 2024 , ora 13.36
Filarmonica Brașov propune joi, 15 februarie 2024, de la ora 19:00 un eveniment muzical de excepție care îl va avea la pupitrul dirijoral pe maestrul Oliver Zeffman din Marea Britanie, alături de virtuoza pianistă Adela Liculescu, într-un program ce promite să fie una dintre cele mai memorabile seri muzicale ale anului.

Programul serii va cuprinde lucrări de Franz Liszt și Johannes Brahms, oferind publicului prilejul de a se delecta cu:

F. Liszt - Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră

F. Liszt - Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră

J. Brahms - Simfonia nr. 2 în Re major, op. 73

Franz Liszt, cunoscut pentru contribuțiile sale revoluționare în domeniul muzicii, a lucrat la Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră pe parcursul a 26 de ani, punând bazele acestuia în tinerețea sa și finalizându-l după decenii de muncă și perfecționare. De asemenea, Concertul nr. 2 a fost produsul unei munci asidue, prin care Liszt a reușit să creeze o capodoperă de neegalat, dedicată elevului său Hans von Bronsart.

Simfonia nr. 2 de Brahms, creată în idilica ambianță a orașului Pörtschach am Wörthersee, este o lucrare descrisă adesea ca fiind cea mai melodioasă și mai însorită simfonie dintre cele patru ale lui Brahms, dar astfel de afirmații nu se uită dincolo de o fațadă luminoasă. La fel ca omul însuși, lucrarea prezintă momente bipolare de lumină și întuneric, precum și melancolie, și entuziasm, toate încadrate într-o bogată profunzime de splendoare orchestrală.

Oliver Zeffman este recunoscut pe plan internațional pentru abilitățile sale dinamice și inovative în dirijat, colaborând cu orchestre prestigioase din întreaga lume. Adela Liculescu, distinsă cu numeroase premii internaționale, inclusiv cu prestigiosul premiu la concursul Bösendorfer de la Viena, va încânta publicul cu interpretări pline de pasiune și măiestrie.

În continuarea serii muzicale, sâmbătă, Adela Liculescu va susține un recital de muzică de cameră unde va interpreta "12 Études d'exécution transcendante de Franz Liszt", oferind iubitorilor de muzică din oraș o nouă ocazie de a admira talentul său excepțional.

Săptămâna viitoare, pe 22 februarie, pe scena Sălii Patria vor urca alături de orchestra Filarmonicii Brașov dirijorul Gheorghe Costin și pianiștii Corina Ibănescu și Constantin Sandu, într-un concert cu piese de Maurice Ravel, Max Bruch și Modest Mussorgsky.

Biletele pentru concertele și recitalurile Filarmonicii Brașov sunt disponibile la casa de bilete a Sălii Patria și online pe platforma bilet.ro.