Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Discul anului 2023 la Gala Premiilor MUSICRIT: "GEORGE ENESCU. Ioana Cristina Goicea - violin, Andrei Ioniță - cello, Daria Tudor - piano" produs de Editura Casa Radio

Publicat: luni, 15 Ianuarie 2024 , ora 14.06
Albumul "GEORGE ENESCU. Ioana Cristina Goicea - violin, Andrei Ioniță - cello, Daria Tudor - piano", produs de Editura Casa Radio, a fost premiat cu Discul anului 2023 la Premiile MUSICRIT.

Duminică, 14 ianuarie 2024, la Ateneul Român, a avut loc Gala Premiilor MUSICRIT - acordate de Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor muzicali din România. Seara de gală a cuprins festivitatea de premiere a artiștilor și instituțiilor muzicale care s-au remarcat prin activitatea excepțională derulată în anul 2023 și decernarea premiilor celei de-a XXX-a ediții a Concursului Național de Compoziție, Critică și Interpretare Muzicală "Mihail Jora", secțiunea Critică muzicală. De asemenea, programul a inclus momente muzicale susținute de Ansamblurile "Violoncellissimo" și "Musica Ricercata", Corul Național de Cameră "Madrigal" și Orchestra Română de Tineret. Conducerea muzicală a fost asigurată de dirijorii Gabriel Bebeșelea și Anna Ungureanu, iar printre soliștii serii s-au aflat pianista Daria Tudor, mezzosoprana Judit Kutasi, baritonul Alexandru Chiriac și violoncelistul Marin Cazacu.

La categoria "Discul anului 2023" a fost premiat albumul "GEORGE ENESCU. Ioana Cristina Goicea - violin, Andrei Ioniță - cello, Daria Tudor - piano", apărut în toamna anului trecut la Editura Casa Radio și lansat în cadrul Festivalului Internațional "George Enescu". Pe scena sălii Ateneului, discursul de laudatio a fost rostit de Cristina Comandașu - manager Radio România Muzical, iar, în numele interpreților, premiul a fost primit de pianista Daria Tudor.

Albumul "GEORGE ENESCU. Ioana Cristina Goicea - violin, Andrei Ioniță - cello, Daria Tudor - piano", produs de Editura Casa Radio, are la bază un proiect inițiat și susținut de postul Radio România Muzical și transpus, prin munca regizorilor muzicali și a inginerilor de sunet ai Radio România, pe un compact-disc ce conține înregistrări speciale realizate recent de cei trei muzicieni, lucrări de referință din creația lui George Enescu: Sonata nr. 2 op. 6 în fa minor pentru pian și vioară, Toccata și Sarabanda din Suita a II-a op. 10 în Re major pentru pian și Sonata op. 26 nr. 2 în Do major pentru violoncel și pian, trei lucrări ce relevă feluritele fațete stilistice ale geniului enescian, într-o interpretare de cel mai înalt nivel internațional.

Mai multe detalii despre album, la www.edituracasaradio.ro