Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert gratuit cu Joy Youth Orchestra din Coreea de Sud și Filarmonica Brașov, sâmbătă seară la Sala Patria

Publicat: miercuri, 19 Iulie 2023 , ora 16.28

Concert gratuit cu Joy Youth Orchestra din Coreea de Sud și Filarmonica Brașov, sâmbătă seară la Sala Patria

După recitalul de marți seară din Piața Sf. Ioan, care i-a avut ca protagoniști pe Aleka și chitaristul irlandez Chris Guilfoyle, Filarmonica Brașov propune iubitorilor de muzică și turiștilor din oraș un concert de excepție, sâmbătă, 22 iulie de la ora 20, la Sala Patria.

Concertul va fi susținut de Joy Youth Orchestra din Coreea de Sud, care va cânta împreună cu membri ai orchestrei simfonice a Filarmonicii Brașov. Dirijorul evenimentului va fi Inmo Kang, iar programul include Uvertura operei Nunta lui Figaro, Concertul rapsodic Csárdás de V. Monti, Concertul pentru clarinet și orchestră în Mi bemol major, op. 36 de F. Krommer (partea I), Concertul pentru violoncel și orchestră nr. 1 în Do major de J. Haydn (partea I) și Concertul pentru flaut și orchestră nr. 1 în Sol major, K. 313 de W. A. Mozart (partea I). În final, se va interpreta Simfonia nr. 1 în Do major, op. 21 de L. v. Beethoven.

Soliștii serii sunt violonistul Chang Hyeon-Lim, clarinetistul Hojun Lee, violoncelistul Seung Chang Lee și flautista Min Jung Kim.

Intrarea la acest concert este liberă.

După acest eveniment, Filarmonica Brașov a mai pregătit un concert simfonic cu o orchestră din străinătate, și anume, pe 1 august, tot de la ora 20, Orchestra de Tineret Sweelinck din Amsterdam (cea mai veche orchestră din capitala Olandei) va urca pe scena Sălii Patria, tot într-un concert cu intrarea liberă.

Concertul de sâmbătă și cel din 1 august promit să fie adevărate sărbători ale schimburilor culturale și excelenței muzicale, lucruri cu care Filarmonica Brașov și-a obișnuit deja publicul. Pe timpul verii, filarmonica a pregătit zeci de evenimente muzicale în oraș, care variază ca și stil, propunând programe muzicale pentru orice gust.

Foto orchestră: Iosif Trif