Arhivă : Agenda de concert Înapoi

De ziua lui Beethoven, Christian Zacharias susține un program integral dedicat marelui compozitor, în stagiunea online

Publicat: joi, 17 Decembrie 2020 , ora 11.38

Joi, 17 decembrie 2020, se împlinesc 250 de la nașterea marelui compozitor Ludwig van Beethoven, eveniment sărbătorit pretutindeni în lume de-a lungul întregului an, declarat Anul Beethoven. Pentru a marca ziua sa de naștere, Filarmonica "George Enescu" prezintă, în cadrul Anului Beethoven 250, o înregistrare a unui concert din 4 decembrie 2018, cu un program integral semnat de compozitor. Directorul de onoare al instituției, Christian Zacharias, în dublă ipostază de dirijor și solist, interpretează, în stagiunea online, selecțiuni din Creațiunile lui Prometeu, op. 43, Concertul nr. 3, în do minor, pentru pian și orchestră, op. 37 și Simfonia nr. 2, în re major, op. 36. "Odată cu Simfonia nr. 2, Beethoven face un pas înainte și anunță un nou drum. Următoarea simfonie, Eroica, va consitui o revoluție în toată regula; de aceea, Simfonia nr. 2 pare a fi o revoluție în interiorul stilului convențional al muzicii de sfârșit de secol XVIII", apreciază muzicologul Octavia Anahid-Dinulescu.

Stagiune online

Joi, 17 decembrie 2020, ora 19.00, Ateneul Român

Filarmonica "George Enescu"

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu"

Dirijor și solist - CHRISTIAN ZACHARIAS

Program

Ludwig van Beethoven

Creațiunile lui Prometeu, op. 43 (selecțiuni)

Concertul nr. 3, în do minor, pentru pian și orchestră, op. 37

Simfonia nr. 2, în re major, op. 36

Înregistrarea concertului din 4 octombrie 2018 va putea fi ascultată pe canalele online ale Filarmonicii "George Enescu": site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) și pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

Partener media al evenimentului este Radio România Muzical.

Concertul este transmis, joi seară, și pe pagina de Facebook a Radio România Muzical (https://www.facebook.com/Radio-Rom%C3%A2nia-Muzical-227784404990 ).