Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Balet și romanțe, atracțiile acestei săptămâni la Opera Brașov

Publicat: luni, 3 August 2020 , ora 13.20


Marți, 4 august, de la ora 10.00, în Grădina de vară a Operei Brașov, copiii sunt invitați să urmărească "Povestea păpușilor și a prințesei Maya", un spectacol de balet special conceput pentru ei, pe muzică de L. Delibes și W.A. Mozart. În prima parte a poveștii în pas de dans, cei mici vor avea ocazia să facă cunoștință cu personajele din "Meșterul păpușar". Eroul central, Coppélius, este un bătrân misterios care duce o viață izolată, construind păpuși mecanice și trăind cu speranța că, într-o bună zi, va reuși să le însuflețească prin formulele sale magice. Tânăra Swanilda pătrunde în atelierul meșterului și se substituie celei mai frumoase păpuși. Costumele colorate, muzica vivace și desfășurarea comică a întâmplărilor sunt ingredientele unui spectacol atrăgător. În partea a doua, cei mici se vor întâlni cu prințesa Maya… nimeni alta decât Degețica din basmul lui H. Ch. Andersen și vor lua parte la aventurile ei și ale prietenilor săi. Cei care vor da viață personajelor din această poveste sunt soliștii și ansamblul de balet al Operei Brașov, iar Lorand Cristian va fi în rolul povestitorului.

Distribuția: Swanilda - Melania Condoiu, Franz - Claudiu Dane, Coppélius - Adrian Scriminț, Coppélia - Alessia Fărcășanu (invitată), Prietenele Swanildei - Mihaela Pop, Miruna Moldoveanu, Valentina Mirică, Diana Drăgan, Păpușile - Alexandra Scriminț, Adriana Simion, Liliana Țărîncă, Meda Enăcache; Prințesa Maya - Miruna Moldoveanu, Prințul - Matei Rada, Broasca - Cristina Rotundu, Broscoiul - Dorin Mirea, Fluturele alb - Iulia Coșeriu, Florile - Melania Condoiu, Diana Drăgan, Mihaela Pop, Valentina Mirică, Alexandra Scriminț, Adriana Simion.

Coregrafia spectacolului este semnată de Nermina Damian și Alexandru Fotescu. Adaptarea scenică: Ramona Mezei. Scenariul: Silvia Papadopoulos. Regie scenă: Marilena Aldea.

Preț bilete: 10 lei


Sâmbătă, 8 august 2020, de la ora 19.00, în Grădina de vară a Operei Brașov, vă oferim un eveniment ce va fi, cu siguranță, apreciat: "Eu te iubesc, romanță!", un concert cu cele mai îndrăgite melodii românești. Acest spectacol stă sub semnul creației lui Dan Mizrahy, constituindu-se, totodată, într-unul omagial, la împlinirea a zece ani de la trecerea în neființă a pianistului și compozitorului. Lucrările sale de referință, împreună cu alte romanțe binecunoscute, vor fi interpretate de soliștii Operei Brașov: Maria Catrina, Nicoleta Chirilă, Anda Pop, Cristina Radu, Sonia Hazarian, Asineta Răducan, Cristina Roșu, Lorand Cristian, Valentin Marele, acompaniați la pian de Sena Ducariu. Prezentarea va fi făcută de baritonul Lorand Cristian, cel care a făcut să renască la Brașov romanța, acest gen muzical atât de îndrăgit. De altfel, el este câștigătorul Marelui Trofeu "Crizantema de Aur" - Târgoviște, în anul 1989, la cea de-a 22-a ediție a prestigiosului festival. Aici l-a cunoscut pe extraordinarul pianist și compozitor Dan Mizrahy care, alături de soția acestuia, Cecilia Mizrahy, profesoară de canto, i-au schimbat destinul, îndrumându-i primii pași în studiul muzicii. Și soprana Anda Pop l-a cunoscut îndeaproape pe maestrul Dan Mizrahy, în anii studenției la Universitatea de Muzică din București, când au pregătit un concert Gershwin, și a rămas impresionată de exigența profesională, dar și de marea generozitate a artistului.

"În marea mea dragoste pentru muzică, în respectul îndreptat către arta sunetelor, aș avea senzația că mint dacă aș afirma că «am slujit muzica». Parte componentă a spiritului meu, m-am slujit de acest dar al naturii - muzica. Am trudit să învăț muzica, să înțeleg muzica și legile ei, s-o profesez. Cu dragoste, cu dăruire, cu muncă, cu foarte multă muncă și, desigur, pasiune!", mărturisește Dan Mizrahy în cartea sa, intitulată "Așa a fost".

Scenografia este semnată de Rodica Garștea. Regie scenă: Dan Antipa.

Preț bilete: 15 lei


Biletele se pun în vânzare cu două ore înainte de fiecare eveniment (la spectacolele pentru copii - cu o oră înainte), la sediul Operei Brașov, str. Bisericii Române nr. 51. Informații se pot obține la telefon: 0268/419.380.

La evenimentele ce se vor desfășura în curtea instituției noastre, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Scaunele vor fi așezate la distanța minimă obligatorie de 1,5 m. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment.

Evenimente susținute cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov.

În caz de vreme nefavorabilă, evenimentele se amână pentru date ulterioare.