Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Muzica de cameră e vedeta în această marți la Raiffeisen Art Proiect

Publicat: luni, 29 Iunie 2020 , ora 17.08

Lansarea pregatită în #stagiuneavirtuala pentru marți, 30 iunie 2020, de la ora 19:30 este cu și despre muzică: un film inedit, plin de vervă și energie ne dezvăluie, alături de artiști, cum s-a derulat ultima ediție SoNoRo, pe tema DaDa. Raiffeisen Art Proiect oferă astfel iubitorilor de muzică de cameră prilejul să pătrundă în culisele festivalului SoNoRo.

"Acest documentar original de peste o oră oferă spectatorilor privilegiul de a fi împreună cu muzicienii SoNoRo, într-o joacă dadaistă, tema aleasă pentru ediția anului trecut a festivalului nostru. Veți descoperi momente inedite din culise, impresii ale muzicienilor și reacții ale publicului pe parcursul zilelor intense de festival" a spus Răzvan Popovici, fondatorul Festivalului SoNoRo.

In fiecare an, Festivalul SoNoRo îsi alege o temă pe care o ilustrează, iar opțiunea din 2019 a fost mișcarea DaDa, deoarece organizatorii au considerat că muzica de cameră este liberă, naturală și insolită - principii promovate de această mișcare artistică europeană de avangarda de la începutul secolului XX. Filmul pe care vă invitam să-l urmăriți vă oferă o experiență unică și inedită și vă asigurăm că veți fi curioși până la capăt, să descoperiți cum muzica de cameră se poate reinventa atât de proaspăt și neobisnuit, atunci cand spiritul artistului este liber și îndrăgostit de munca sa. Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo a avut loc în perioada 1-17 noiembrie 2019 și a propus publicului concerte, prezentare de carte și proiecții de film, evenimentele derulându-se în București, Sibiu și Cluj-Napoca.

Making-of SoNoRo DaDa 2019 - îl găsiți aici - https://art.raiffeisen.ro/muzica/ si este produs de Festivalul Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo. Perioada de difuzare este 30 iunie - 01 august 2020.

Inființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieții culturale românești și a inclus scena muzicală românească într-o rețea de festivaluri europene de înaltă ținută. SoNoRo are parteneriate cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel și Japonia, si a avut concerte la Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim si Carnegie Hall din New York. Platforma culturală SoNoRo include Festivalul SoNoRo (15 ani), SoNoRo-Inteferente, programul de burse si workshop-uri pentru tineri muzicieni (14 ani), SoNoRo On Tour (13 ani), SoNoRo Arezzo (10 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale găzduite de clădiri de patrimoniu din România (8 ani),SoNoRo Musikland, festival dedicat tradițiilor și patrimoniului arhitectural al zonei Haferland (2 ani).

SoNoRo este membru al European Festivals Association.

Raiffeisen Bank este partener principal al Festivalului SoNoRo din anul 2014.