Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Stagiunea Casa Lipatti OpenStage 2020 - Stagiune de recitaluri On-line, ediția a II-a

Publicat: marți, 7 Aprilie 2020 , ora 11.06


Lipatti (love) Bach&Baroc - duminică, 26 aprilie 2020 ora 17:00, pe Pagina de Facebook Casa Artelor "Dinu Lipatti"

Primăria Municipiului București, prin "Casa Artelor Dinu Lipatti", a lansat în luna Martie programul cultural CASA LIPATTI OpenStage 2020, o stagiune de recitaluri lunare dedicată muzicienilor profesioniști de toate vârstele. Prin digitalizarea activităților și trecerea stagiunii CASA LIPATTI OpenStage în mediul On-line, am creat o scenă accesibilă artiștilor români din întreaga țară și publicului din întreaga lume.

După succesul primei ediții din luna Martie, la care ați putut urmări artiști interpretând compozițiile titanului muzicii universale Ludwig van Beethoven, continuăm demersul în luna Aprilie cu un recital CASA LIPATTI Open Stage dedicat compozitorului Johann Sebastian Bach și contemporanilor săi din perioada barocă. Prima Ediție a stagiunii CASA LIPATTI OpenStage a fost preluată de pagini importante de Facebook dedicate muzicii clasice și a ajuns la un număr considerabil de vizualizări, fiind primită cu mare interes și bucurie de publicul iubitor de muzică clasică și frumos.

A II-a Ediție a stagiunii CASA LIPATTI OpenStage se va desfășura Duminică, 26 Aprilie 2020, fiind dedicată compozitorului J. S. Bach și contemporanilor săi din perioada barocă și este deschisă tuturor instrumentiștilor și interpreților de canto clasic.

Înscrierile se vor face la adresa de mail office@casaartelordinulipatti.ro în perioada marți, 7 Aprilie - vineri, 17 Aprilie 2020, în baza completării Fișei de înscriere, a transmiterii documentelor necesare și a unui link video Youtube/Facebook cu înregistrarea programului propus, care va conține o lucrare completă sau mai multe din repertoriul baroc, respectiv J. S. Bach, G. F. Händel, A. Vivaldi, A. Corelli, D. Scarlatti ș.a., iar repertoriul recitalului trebuie să aibă o durată între 10 minute și 30 de minute.

Documentele necesare înscrierii:

  • Fișa de înscriere completă

  • Biografie/CV

  • Poză

  • Link-uri către video Youtube/Facebook

Înregistrările vor fi transmise Duminică, 26 Aprilie 2020, sub forma unei transmisiuni speciale în regim de premieră, pe Pagina de Facebook Casa Artelor "Dinu Lipatti".

Cele mai performante interpretări vor fi prezentate marelui public în cadrul Recitalului de Gală CASA LIPATTI Open Stage 2020, organizat în data de 2 Decembrie 2020, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la intrarea în eternitate a marelui pianist și compozitor Dinu Lipatti, în Salonul de Muzică al Casei Lipatti din Capitală, pe scena dotată cu un excepțional pian Steinway, unde odinioară marele muzician român și-a petrecut orele de studiu și creație.

Director program: Alice Barb

Coordonator program: Mădălina Pașol

Vă invităm cu drag să participați la un eveniment de excepție, care promovează talentul și cultura românească!

Vă suntem în continuare alături, dăruindu-vă evenimente de calitate în mediul On-line și așteptând cu nerăbdare să ne întâlnim din nou în Casa încărcată de istorie a genialului pianist și compozitor român Dinu Lipatti.