Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Cristian Ruja, câștigătorul trofeului 'Florica Cristoforeanu' la ediția a XI a a Concursului 'Drumul spre celebritate'

Publicat: luni, 2 Martie 2020 , ora 9.14

Pe 29 februarie si 1 martie, în orașul natal al marii artiste Florica Cristoforeanu - Râmnicu Sărat, s-a desfășurat ediția a XI-a a Concursulului Internațional "Drumul spre celebritate".

Tineri artiști lirici din Italia, Bulgaria, Republica Moldova și România au interpretat programe variate, spectaculoase, uimind spectatorii și juriul de specialitate din care au făcut parte: soprana Cristina Simionescu, solistă a Operei Naționale Române din Iași și conf.univ. dr. la Universitatea Natională de Arte George Enescu, profesoara Maria Chihaia și criticul muzical Mihai Cosma, prof. univ. dr. la Universitatea Natională de Muzică București.

45 de tineri cântăreți au oferit o întrecere de înalt nivel artistic, un maraton muzical de neuitat, evoluțiile acestora fiind răsplătite cu premii importante oferite de: Primăria Râmnicu Sărat, Consiliul Județean Buzău, Orchestrele și Corurile Radio, Centrul Cultural "Florica Cristoforeanu", Asociația "Pro Valores", Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, prin Programul "Oportunități la tine acasă".

Pe 1 martie, ziua în care Florica Cristoforeanu a părăsit acestă lume, în urmă cu 60 de ani, la Rio de Janeiro, a avut loc o expoziție dedicată marii artiste, în care am putut vedea fotografii din spectacole de pe scene celebre, afișe, dedicații date marii noastre cântarețe de celebritățile lumii. Vernisajul a fost urmat de o sesiune de comunicări "Florica Cristoforeanu - 60" la care au luat cuvântul: primarul municipiului Râmnicu Sărat - Sorin Cîrjan, directorul Centrului Cultural Florica Cristoforeanu din Râmnicu Sărat - prof. Violeta Vîlcu, prof. univ. dr. Mihai Cosma, Președintele Asociației Pro Valores - Sebastian Crăciun și prof. Răzvan Theo Chirac.

Apoi în fața unul public numeros a avut loc ceremonia de premiere și concertul gală al laureaților Concursului "Drumul spre celebritate", ediția a XI-a.

Câștigătorul Trofeului "Florica Cristoforeanu" a fost declarat baritonul Cristian Ruja, care a primit și premiul special pentru cea mai bună interpretare a unei piese românești.