Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'Jazz meets classic' la Sala Radio: Concert in memoriam Richard Oschanitzky și Nicolae Coman

Publicat: luni, 11 Noiembrie 2019 , ora 11.54

Vineri, 15 noiembrie (19.00), Orchestra Națională Radio și 4 soliști invitați: ANTONIS ANISSEGOS - pian, NICOLAS SIMION - saxofon, bas clarinet și flaut, SORIN ROMANESCU - chitară și electronice și IULIAN NICOLAU - baterie propun publicului bucureștean un frumos repertoriu reunit sub titlul JAZZ MEETS CLASSIC.

Evenimentul este închinat memoriei compozitorilor români Richard Oschanitzky și Nicolae Coman. Veți asculta, în programul serii, câte o lucrare a celor omagiați: Richard Oschanitzky - Antifonii și Nicolae Coman - Concert pentru pian și orchestră, alături de Nicolas Simion - Hommage à Richard Oschanitzky și Dan Dediu - Românologie-Cantemir.

Dirijorul german PETER CHRISTIAN FEIGEL, invitat pentru prima oară la Sala Radio, se bucură de o carieră internațională de invidiat: repertoriul său este extrem de vast - de la concerte simfonice și operă, până la musical-uri, jazz, rock și pop - și cuprinde colaborări cu mari artiști ca soprana Anna Netrebko sau dirijorul Valery Gergiev (al cărui asistent a fost). Cariera sa cuprinde colaborări cu instituții ca Opereta de Stat din Dresda, Opera Comică din Berlin, Orchestra Simfonică Germană din Berlin, Orchestra de Stat Brandenburg - Frankfurt, Orchestra Germană de Film Babelsberg ș.a.

Laureat al competiției de jazz pentru tineret din Germania, PETER CHRISTIAN FEIGEL este invitat special la Sala Radio pentru a dirija un concert inedit, în care muzica clasică se întâlnește cu jazz-ul.