Arhivă : Agenda de concert Înapoi

La Vara Magică, arii celebre cu soprana Teodora Gheorghiu, pe 14 august și Anotimpurile - de la Vivaldi la Piazzolla, pe 15 august

Publicat: marți, 13 August 2019 , ora 11.53

Mai sunt două săptămâni din Festivalul Internațional "Vara Magică", ultimele concerte fiind extrem de atractive și de diverse. Pe 14 august celebra soprană Teodora Gheorghiu, acompaniată la pian de Diana Ionescu va prezenta un program incitant de lieduri și arii celebre din opere, iar pe 15 august, orchestra Kamerata Kronstadt, dirijor Cristian Oroșanu, solistă violonista Rebecca Hartmann va prezenta proiectul Anotimpurile - de la Vivaldi la Piazzolla.

Pentru a opta vară consecutiv, Festivalul Internațional "Vara Magică" invită la Ateneul Român mari orchestre simfonice de tineret din întreaga Europă, într-o spectaculoasă serie de 13 concerte ce se desfășoară între 10 iulie și 21 august, în serile de miercuri și joi, la Ateneul Român, sub egida aniversară "București 560".

Al unsprezecelea concert va avea loc miercuri, 14 august, ora 19.30, sub genericul "Dragoste și viață de femeie", recital extraordinar soprana Teodora Gheorghiu - pianista Diana Ionescu, cu arii din opere și lieduri celebre. Programul va cuprinde în prima parte două dintre cele mai cunoscute cicluri de lieduri de Robert Schumann, "Dragoste și viață de femeie" - care dă și titlul serii și "Liederkreis", iar în partea a doua o selecție din cele mai cunoscute arii de operă, precum Puccini - Boema - Aria "Si. Mi chiamano Mimi", Mascagni - L'amico Fritz - "Son pochi fiori", Puccini - Turandot - "Tu che di gel sei cinta", G. Verdi - Traviata - Aria "Addio del passato", Leoncavallo - Paiațe - Aria Neddei "Stridono lassu".

Al douăsprezecelea concert al festivalului, programat pe 15 august, de la ora 19.30, va aduce pe scenă sub genericul "Anotimpurile - De la Vivaldi la Piazzolla", orchestra Kamerata Kronstadt, dirijor Cristian Oroșanu, solistă violinista Rebecca Hartmann. Artiștii vor interpreta, după cum spune și titlul concertului, cele două cicluri intitulate "Anotimpurile" de Antonio Vivaldi și Astor Piazzolla.

Crescând în anvergură an după an, Festivalul Internațional "Vara Magică" aduce în 2019 pe scena Ateneului un nou record. 13 concerte, 6 seri cu orchestre simfonice din întreaga Europă, 4 seri cu orchestre de cameră și 3 seri de muzică de cameră de cel mai înalt nivel reprezintă atracțiile acestui an la Festivalul Internațional "Vara Magică" din 10 iulie până pe 21 august, la Ateneul Român.

Festivalul Internațional "Vara Magică sprijină inițiativa #NoiFacemUnSpital a Asociației Dăruiește Viață".

Biletele se pot găsi pe www.lanto.ro, www.bilete.ro și la casa de bilete a festivalului deschisă la Ateneul Român, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni până vineri, între orele 14 și 19.

Programul integral pe www.lanto.ro