Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Laureații concursului 'Drumul spre celebritate' debutează pe scena Sălii Radio!

Publicat: miercuri, 17 Aprilie 2019 , ora 12.21

Cine sunt tinerii muzicieni români care vor deveni vedetele scenelor de concert din țară și din străinătate? Miercuri, 24 aprilie (19.00), Orchestra de Cameră Radio - ansamblul Radio România preocupat în mod special de lansarea și susținerea tinerelor talente - va concerta alături de laureații concursului "Drumul spre celebritate" - ediția a IX-a. Lansarea celor 3 câștigători pe scena Sălii Radio reprezintă o parte esențială a premiului obținut de tinerii muzicieni, competiția derulată anual la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia fiind definită ca "singura competiție muzicală din România care deschide porțile scenelor importante."

Sub bagheta dirijorului RADU POPA, dirijor permanent al Filarmonicii "Banatul" din Timișoara, îi veți aplauda pe ANDRA MĂRGINEANU - pian, ANDRA LUCIA MATEI - vioară și JUHASZ-BOYLAN PAL-KAROLY - bariton. Evenimentul se va derula cu participarea Corului de Copii Radio, dirijat de RĂZVAN RĂDOS. Printre lucrările pe care le veți asculta în repertoriul serii de la Sala Radio se numără lucrări semnate de mari compozitori ca VIVALDI: "Anotimpurile" - "Vara" și MOZART: Concertul nr. 23 în La major pentru pian și orchestră și Aria "Hai gia vinto la causa!" din "Nunta lui Figaro" ș.a.

Concursul "Drumul spre celebritate" este organizat de Asociația Pro Valores, Centrul pentru Cultură "Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului", Orchestrele și Corurile Radio, Radio România Cultural și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România. Laureații competiției sunt invitați să cânte în cadrul Mogoșoaia ClasicFest și a Stagiunii Sunetul muzicii de la Castelul Peleș, premiul cel mai important constând în concertul anual prezentat alături de Orchestra de Cameră Radio, pe scena Sălii Radio, eveniment cu prilejul căruia tinerii muzicieni pot fi apreciați în întreaga țară, grație transmisiunii în direct asigurate de Radio România Cultural și Radio România Muzical.