Arhivă : Agenda de concert Înapoi

„Frumoasa din Pădurea Adormită”, spectacol de balet pe scena Operei Naționale București

Publicat: luni, 11 Martie 2019 , ora 13.46

Opera Națională București prezintă duminică, 17 martie 2019, începând cu ora 18:30 spectacolul de balet "Frumoasa din Pădurea Adormită" de Piotr Ilici Ceaikovski. Regia și coregrafia poartă semnătura lui Vasily Medvedev și Stanislav Feèo, decorul, costumele și light design-ul sunt realizate de Pavol Juráč. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Ciprian Teodorașcu.

 Coregrafii Vasily Medvedev și Stanislav Feèo promit publicului o experiență unică precum înșiși declară: "Este o onoare să montăm spectacolul Frumoasa din Pădurea Adormită alături de corpul de balet al Operei Naționale București, un tribut adus marelui coregraf Marius Petipa cu prilejul împlinirii a 200 de ani de la nașterea artistului.

 

Geniul muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovski redă cu finețe celebrul basm bazat pe contrastele dintre bine și rău. După traversarea a trei secole, acest spectacol de balet încă stârnește curiozitatea audienței de toate vârstele.

 

Întrucât am crescut cu acest titlu legendar și am evoluat într-un număr considerabil de producții ale spectacolului Frumoasa din Pădurea Adormită, am încercat să conservăm cele mai semnificative tradiții din patrimoniul baletului clasic și, alături de un scenariu inedit și costume de poveste, să oferim o emoție de neuitat audienței."

 

 

Biletele se găsesc pe http://tickets.operanb.ro/ și la casa de bilete a Operei Naționale București (program luni - duminică între orele 10:00 - 13:00 și 14:00 - 19:00).