Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concert- eveniment al Orchestrei de camera PHILARMONIA la Moscova

Publicat: luni, 26 Octombrie 2015 , ora 10.23
Orchestra de cameră Philarmonia, fondată și dirijata de maestrul Nicolae Iliescu - care, în decursul timpului, a concertat cu mult succes atât în țară cât și în importante centre muzicale europene precum: Sofia, Ankara, Varșovia, Praga, Veneția, Roma, Viena, Berlin - a fost invitată la Moscova. Philarmonia urmează să susțină un concert cameral pe 30 octombrie, în cadrul manifestărilor prilejuite de Anul Internațional Ceaikovski și de jubileul celebrului Conservator care poartă numele marelui compozitor rus.

Înființat în anul 1866 la inițiativa lui Nikolai Rubinstein, fratele pianistului Anton Rubinstein, Conservatorul de la Moscova este cel mai important din Rusia, alături de cel de la Sankt-Petersburg, și se numară printre cele mai prestigioase din lume. Purtând din 1940 numele lui Piotr Ilici Ceaikovski, instituția oferă șansa specializării în interpretare, compoziție sau dirijat, printre absolvenții săi aflându-se personalități marcante ale vieții muzicale internaționale a secolului XX și începutului de secol XXI.

Orchestra de cameră Philarmonia va evolua în Sala Mare a Conservatorului P.I.Ceaikovski și-l va avea ca solist pe reputatul violonist Serghei Kravcenko. Programul va cuprinde lucrari de: G. Enescu, A. Vivaldi, A. Korelli, N.Paganini, W.A. Mozart, P. de Sarasate.