Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Concertul Regal caritabil la a opta ediție

Publicat: marți, 20 Octombrie 2015 , ora 12.51

Pe 25 octombrie 2015, cu ocazia aniversării Majestății Sale Regelui Mihai I, Fundația Principesa Margareta a României organizează a opta ediție a Concertului Regal de strângere de fonduri la Ateneul Român. Tenorul Teodor Ilincăi și Orchestra Fundației Principesa Margareta a României, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, susțin un concert eveniment în beneficiul programului Tinere Talente. Evenimentul are loc în prezența Familiei Regale a României.

Teodor Ilincăi este unul dintre cei mai valoroși tenori români ai generației sale. Cu o experiență vastă pe scene importante ale lumii - Monte Carlo, Londra, Viena sau Paris, el este apreciat deopotrivă de critici și public pentru culoarea specială, particulară a vocii sale, caldă și puternică în același timp, ușurința și siguranța din registrul acut, dar și pentru muzicalitatea și dăruirea cu care abordează repertoriul operistic.

"Prestația mea artistică în cadrul Concertului Regal din 25 octombrie 2015 este modul în care am ales să sprijin cultura", a declarat Teodor Ilincăi.

Renumitul dirijor Tiberiu Soare va conduce pentru a doua oară Orchestra Fundației Principesa Margareta a României în cadrul Concertului Regal. Orchestra și-a făcut debutul în anul 2014, fiind fondată la inițiativa Fundației Principesa Margareta a României, selectată și pregătită de către dirijorul Tiberiu Soare.

"Mi-am dat seama într-un timp scurt că obiectivele Fundației Principesa Margareta a României sunt și obiectivele mele. Am șansa să fac ceva pentru viitorul muzical al României", a declarat Tiberiu Soare. Fiind unul dintre cei mai apreciați dirijori români ai momentului, a condus prestigioase orchestre precum Royal Philharmonic Orchestra, London Philharmonic Orchestra sau Prague Radio Sypmhony Orchestra.

În debutul Concertului Regal, violonceliștii Izabela Ghergu și Cornelius Zirbo, doi tineri laureați la concursuri și olimpiade naționale și internaționale, bursieri ai Fundației, vor interpreta Concert pentru două violoncele în sol minor, RV531 de Antonio Vivaldi. Alături de renumitul tenor Teodor Ilincăi, vor interpreta arii și canțonete din opere celebre soliștii Diana Alexe, Daniela Popescu, Larisa Ștefan și Martiniana Antonie și George Vîrban, bursieri ai programului Tinere Talente.

Istoria Concertului Regal de strângere de fonduri începe în anul 2008 la Ateneul Român, cu ocazia aniversării Majestății Sale Regelui Mihai I. De-a lungul timpului, s-au alăturat acestui grandios concert caritabil muzicieni celebri și mari orchestre - pianistul Dan Grigore în 2008, Orchestra de Cameră Radio condusă de dirijorul Cristian Mandeal în 2009, soprana Nelly Miricioiu și baritonul Yuriy Tsiple alături de Orchestra Filarmonicii George Enescu dirijată de Horia Andreescu în 2010, violonistul Remus Azoiței acompaniat de Orchestra Filarmonicii George Enescu sub bagheta dirijorului Christian Badea în 2011, violonistul Alexandru Tomescu și Ansamblul Stradivarius dirijat de Gabriel Bebeșelea în 2012, violonistul Giuliano Carmignola și Ansamblul La Stravaganza în 2013, pianista Alexandra Dariescu alături de Orchestra Fundației Principesa Margareta a României dirijată de Tiberiu Soare în 2014.

Fondurile strânse in urma Concertului Regal din 25 octombrie 2015 vor sprijini programul național Tinere Talente - ediția 2016. Cei mai promițători tineri artiști români din domeniul muzicii clasice și al artelor plastice, aflați la început de carieră și în imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare, vor primi burse de studiu, mentorat și oportunități de promovare. În ultimii ani, peste 200 de tineri artiști plastici și muzicieni au reușit performanțe extraordinare cu susținerea Fundației.

Programul Tinere Talente este recunoscut ca Cel mai bun program de Artă și Cultură din România, laureat la Gala Societății Civile în 2013 și 2015. Concertul va fi transmis înregistrat la TVR1 și Radio România Muzical.


Despre Fundația Principesa Margareta a României

Fundația Principesa Margareta a României (FPMR) a fost înființată în 1990 de către Alteța Sa Regală Principesa Margareta a României împreună cu tatăl său, Majestatea Sa Regele Mihai I al României. În anul 2015, Fundația Principesa Margareta a României celebrează 25 ani de activitate în sprijinul copiilor, tinerilor și vârstnicilor, prin intervenții durabile bazate pe schimbul de experiență și valori, între generații. De-a lungul timpului, Fundația Principesa Margareta a României s-a implicat în numeroase proiecte sociale, culturale și de susținere a educației și talentului artistic.

Fundația Principesa Margareta a României a fost desemnată de români drept cea mai onestă organizație neguvernamentală în cadrul studiului Envero Brand Trust Index.


Pentru mai multe informații:

Ioana Petrea - Director Fundraising & Comunicare
Email: ioana.petrea@principesa.ro - Tel: +40 (0)723 299 448