Arhivă : Agenda de concert Înapoi

'SUFLET ÎN CULORI' - Concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism

Publicat: luni, 23 Martie 2015 , ora 16.12
Duminică, 29 martie 2015, începând cu ora 19.00, pe scena Sălii Radio din București, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism, în parteneriat cu Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Societatea Română de Radiodifuziune, Kaufland România, Floria.ro și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează cea de-a II-a ediție a evenimentului 'SUFLET ÎN CULORI'. Concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism.

Prima ediție a concertului "Suflet în culori" a avut loc pe scena Sălii Radio în data de 3 aprilie 2014, iar recitalul a fost susținut de patru tineri artiști: soprana Rodica VICĂ, tenorul Ștefan POP, violonistul Vlad MAISTOROVICI și pianistul Ștefan DONIGA.

Cea de-a II-a ediție a evenimentului caritabil, ce va avea loc în data de 29 martie a.c., va reuni trei nume de referință ale scenei muzicale internaționale: violonistul Remus AZOITEI și pianistele Mara DOBRESCU și Diana IONESCU.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în Magazinele INMEDIO semnalizate bilete.ro, în Magazinele GERMANOS și la Casa de bilete a Sălii  Radio.

Remus Azoiței - numit de către revista britanică "The Strad" virtuoz incurabil cu suflet și tehnică fabuloase, violonistul Remus Azoiței a debutat la 8 ani cu orchestra simfonică din orașul său natal, Galați. După ce, în 1995, a absolvit Conservatorul din București la clasa lui Daniel Podlovski, Remus Azoiței a obținut o bursă de studii la renumita Juilliard School din New York, unde a avut șansa să studieze cu Dorothy Delay și Itzhak Perlman, la finalul pregătirii sale obținând titlul de Master of Music. De-a lungul anilor, artistul a beneficiat și de îndrumarea maestrului emerit Mihai Constantinescu precum și a violonistului Bujor Prelipcean, lider al cvartetului Voces. În 2001, Remus Azoiței a fost numit profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, la acel moment fiind cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie de 200 ani a Academiei. Cu ocazia debutului său la celebra Wigmore Hall din Londra, Sunday Express scria că a cântat un concert de neuitat în fața unei săli arhipline și a ridicat publicul în picioare.

Mara Dobrescu - pianista româncă stabilită de 10 ani în Franța, este laureată a mai multor concursuri internaționale precum Fondations Yamaha, Meyer, Tarazzi et Nadia et Lili Boulanger. A susținut recitaluri în Franța, România, Spania, Italia, Germania, Austria Bulgaria, Rusia, Argentina, Australia, Japonia, SUA. În Franța, a fost invitată să susțină recitaluri în săli prestigioase precum Théâtre Mogador,Cité de la Musique,Théâtre du Châtelet ,Musée d'Orsay, Salle Cortot, Grand Theatre de Provence, Festival d'Aix en Provence, Anniversaire Chopin au Târmâc de Chateauroux et Salle Pleyel, Festival de Nohant, Festival Chopin a l'Orangerie de Bagatelle, Festival 'Piano en Saintonge', Musee Jacquemart-Andre, Festival 'Classique au Vert', Festival 'Chartres en plein chant', L'Embarcadère a Lyon, Musee Herbert a Grenoble, Musee d'Art Contemporain de Strasbourg. A urmat cursuri de măiestrie cu Martha Argerich, Dominique Merlet, Jean-Claude Pennetier et Pierre-Laurent Aimard. A urmat, de asemenea, cursurile conservatorului de muzică din București și a conservatorului din Paris la clasa de pian a lui Gerard Frémy.

Diana Ionescu - 'Ambasadoare a culturii române peste hotare și premiată pentru contribuția sa la relațiile româno-britanice, pianista Diana Ionescu este considerată una dintre cele mai fermecătoare interprete ale generației sale.
'Îndrumată încă de la o vârstă fragedă de personalități precum Sanda Bobescu, Olga Szel și Dan Grigore, iar mai târziu de Alexis Weissenberg, Marta Argerich, Lory Wallfisch și Richard Goode, ea a fost încurajată în mod constant să-și dezvolte abilitățile extraordinare de care a dat dovadă încă din copilărie. Numeroasele premii obținute în competiții internaționale (Premiul I la Concursul 'George Enescu' - București 2001; Premiul 'Alexis Weissenberg', The Glass Seller's Trophy - Londra 2010), precum și prestațiile de marcă în cadrul marilor festivaluri (George Enescu 2001, Verbier Festival 2006, Progetto Martha Argerich 2008, St Prex Classics 2010-2011) au transformat-o într-un vector important al culturii române în străinătate. Pentru toate aceste realizări, i s-a decernat, Diploma Ambsadorilor' pentru contribuția la parteneriatul cultural româno-britanic (22 octombrie 2011).

Știați că în 2 aprilie se sărbătorește Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului? Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism au demarat, începând cu anul 2014, un proiect comun de informare și conștientizare și, în același timp, o campanie de strângere de fonduri în beneficiul copiilor diagnosticați cu Tulburări din Spectrul Autismului (TSA).

Despre Autism: Autismul este o tulburare de spectru, de aceea persoanele cu autism sunt foarte diferite, unele pot vorbi, altele nu; unele pot învăța vizual, altele auditiv; unele pot fi sociabile, altele mai puțin. Autismul nu se poate vindeca, dar cu intervenție timpurie intensivă, până la 47% dintre copiii cu autism pot trăi o viață independentă. Fără terapie, simptomele autismului și comportamentele disfuncționale se agravează în timp. Din păcate, această intervenție este de durată și foarte costisitoare, iar costurile depășesc de cele mai multe ori veniturile unei familii. Iată de ce o campanie de strângere de fonduri se impune, pentru că tot mai mulți copii să poată beneficia de terapie adecvată și pentru a reuși integrarea lor în scoală și societate. În România, sunt aproximativ 30 000 de persoane care suferă de Tulburări din Spectrul Autismului. În lume, 1 băiat din 84 și 1 fetiță din 157 suferă de autism. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație. Prin organizarea acestui concert caritabil se urmărește strângerea de fonduri pentru a ușura activitatea Asociației Help Autism oferind acces la terapie gratuită unui număr cât mai mare de copii diagnosticați cu autism.

Asociația Help Autism se implică activ de aproape 4 ani în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie pentru copiii cu autism. Considerată vârf de lance în acțiunile de schimbare a statutului autismului în România, pe lângă servicii de terapie oferite în cele 3 centre, o filială și la domiciliu, Asociația Help Autism - www.helpautism.ro, desfășoară activități de lobby, parteneriate public-private și este co-organizator al Conferinței Internaționale ABA - știința care stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

Organizatori: Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Asociația Help Autism
Partener Principal: Kaufland România
Parteneri: Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Societatea Română de Radiodifuziune, Floria.ro, Wagner Arte Frumoase Povești și Aurel Vârlan Photography

Parteneri Media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio Trinitas, Blitz Tv, Senso Tv, Revista Actualitatea Muzicală, Ziarul Metropolis, The Art of Living, Liternet, B365, Ceașca de Cultură, Webcultura, Lirika.ro, Calendar Evenimente, Agenția de Carte, ArtOut, Artline, PR Wave, 4Arte.ro, Orașul Meu, Inoras.ro, Bucureșteanul.Info, Catchy, Autentici.ro, Gazeta de Știri, Online Gallery, Societate și Cultură și Sales Express