Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Recital de vioară și pian

Publicat: joi, 5 Martie 2015 , ora 9.32

Întâlnirea cu capodopere camerale este întotdeauna prilej de profundă satisfacție estetică. Sâmbătă, 7 martie, ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, doi artiști de rafinată cultură și sensibilă trăire interioară propun un recital Mozart - Beethoven.

«Am alcătuit un program din capodopere ale Clasicismului vienez: două sonate de Mozart, urmate de un "hit" al muzicii de cameră: Sonata "Kreutzer" de Beethoven. Pentru început, o partitură aparte, articulată în două părți sobre. Scrisă la Paris, pe când compozitorul ei își pierdea mama, Sonata K. 304 este unul dintre rarele cazuri, la Mozart, în care o tragedie de viață infuzează opera.
Lucrările care îi succed au în comun scriitura concertantă, inspirația debordantă, expresie a plenitudinii creatoare, precum și folosirea Temei cu variațiuni în partea finală, la Mozart (K. 481), respectiv în cea lentă, la Beethoven (op. 47). Aceasta din urmă sonată este dedicată marelui violonist R. Kreutzer, omagiat prin aportul virtuoz, în echipă, al ambilor protagoniști. În plus, temele pregnante stăruie în memoria melomanilor împătimiți. Lucrarea l-a inspirat pe Tolstoi și a fost prezenta în multe recitaluri ale lui George Enescu, o înregistrare târzie mărturisind, și ea, despre tonul său unic.
Un program la care vă invităm cu drag.»
Viniciu Moroianu


Recital cameral
Sâmbătă, 7 martie 2015, ora 19:00, Sala Mare

MIOARA MOROIANU - vioară
VINICIU MOROIANU - pian

Program:

Wolfgang Amadeus Mozart - Sonata in mi minor KV 304; Sonata in Mi bemol major KV 481

Ludwig van Beethoven - Sonata nr. 9, în la major, op. 47 , "Kreutzer"


Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Român
Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervări on line vă rugăm accesați www.fge.org.ro