Arhivă : Agenda de concert Înapoi

Sînziana Mircea - 'cel mai bun student român din străinătate - categoria Arte'

Publicat: vineri, 27 Februarie 2015 , ora 11.22
În anul 2014, juriul prezidat de Președintele Academiei Române a desemnat-o pe tânăra pianistă Sînziana Mircea drept "Cel mai bun student român din străinătate - Categoria Arte", în cadrul Galei Ligii Studenților Români din Străinatate. De asemenea, tot în 2014 Sînziana Mircea a fost inclusa în "Top 100 de români care mișcă țara prin puterea ideilor sau a faptelor lor", realizat de Foreign Policy România, divizie a Washington Post. Înregstrări live din concertele sale au fost difuzate la BBC Radio 3, Radio Romania Muzical, radiourile nationale din Polonia, Suedia, Norvegia, Ungaria, Bulgaria, Turcia, Grecia, Croatia, Slovacia etc. Marți, 3 martie, pianista Sânziana revine pe scena Sălii Mici a Ateneului Român într-un nou recital din seria Stagiunea de marți seara.

Marți, 03 Martie 2015, ora 19:00, Sala mică

Sânziana Mircea - pian

* Ludwig van Beethoven - Sonata în do major, op. 2 nr. 3

* Frédéric Chopin - Patru mazurci, op. 33

- Balada nr. 1, în sol minor, op. 23

* Alberto Ginastera - Danza de la Moza donosa

* Serghei Rahmaninov - Sonata nr. 2, op. 36

Coproducători: Radio România Muzical, Radio România Cultural.

Sînziana Mircea a obținut primul premiu I la vârsta de 7 ani, urmat de numeroase alte premii, dintre care 12 au fost premii I în competiții de pian din România, Grecia, Italia, Spania, Austria. Dintre cele mai recente pot fi menționate "Plathner's Eleven Prize" la Rotary Internațional Piano Competition, Palma de Mallorca, "Liszt Prize" și "Münchner-Klavierpodium Prize" acordat de Viena Young Pianists. De asemenea, a participat la numeroase cursuri de măiestrie cu mari personalități, precum pianiștii Aldo Ciccolini, John Perry, Veda Kaplinsky, Peter Donohoe, Dan Grigore.

Sînziana Mircea este studenta în anul IV la Hochschule für Musik und Tanz Köln, Germania (Prof. Sheila Arnold). Studiază la prestigioasa' Accademia Pianistica Imola', Italia, la clasa Prof. Boris Petrushansky. În anul academic 2013/2014 a fost acceptată la "Guildhall School of Music and Drama" din Londra, unde își va continua studiile din toamna acestui an cu o bursă integrală în cadrul programului de Masterat. La formarea sa au contribuit prof. Christiane Karajev, prof. Olga Szel, prof. Stela Drăgulin și prof. Elena Dumitrescu.

Sînziana Mircea dispune de o bogată experiență scenică dobândită în diverse săli de concerte din Europa, Statele Unite ale Americii și Japonia. La numai 11 ani, Sînziana Mircea a sustinut primul său recital în SUA, urmat de un turneu efectuat la vârsta de 14 ani în cinci orașe americane și un turneu în Japonia la 20 de ani. Deasemenea, Sînziana a concertat pe importante scene precum Tokyo Metropolitan Theater - Japonia, St.Martin in the Fields - Londra, PepsiCo Hall Recital Hall Fort Worth Texas USA, Ateneul Român, Bechstein Young Professionals Series - Köln și multe altele. În iunie 2014, a fost unul dintre bursierii acceptați la Piano Texas Academy & Festival organizat de Texas Christian University School of Music & Van Cliburn Foundation in Fort Worth, Texas, SUA.

Biletele se pot cumpăra de la casa de bilete a Ateneului Românâ. Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00.