Arhivă : Transmisiuni directe internaționale Înapoi

Pentru a reasculta transmisiunile noastre directe faceti click aici

Transmisiuni directe internaționale – Aprilie 2023

Publicat: sâmbătă, 1 Aprilie 2023 , ora 10.56


Radio România Muzical este singurul post românesc care vă oferă posibilitatea de a asculta în direct concerte de pe marile scene ale muzicii clasice contemporane.


Sâmbătă, 1 aprilie 2023, ora 19.30

Transmisiune directă de la New York. Spectacol susținut de Corul și Orchestra Operei Metropolitane din New York. Dirijor Daniele Rustioni. Din distribuție: baritonii Michael Volle și Christopher Maltman, sopranele Ailyn Pérez și Hera Hyesang Park, contralta Marie-Nicole Lemieux și mezzosoprana Jennifer Johnson Cano. Giuseppe Verdi - Opera "Falstaff".


Duminică, 2 aprilie 2023, ora 13.00
Transmisiune directă de la Amsterdam. Concert susținut de Corul Național de Copii al Țărilor de Jos, Corul Radiodifuziunii din Țările de Jos și Orchestra Regală Concertgebouw la Concertgebouw din Amsterdam. Dirijor John Butt. Din distribuție: tenorul Nicholas Mulroy, baritonul Benjamin Appl, soprana Sophie Bevan și contralta Jessica Dandy. Johann Sebastian Bach - Oratoriul BWV 244 "Patimile după Matei".


Duminică, 2 aprilie 2023, ora 19.30
Transmisiune directă de la Viena. Spectacol susținut de Ansamblul "Concentus Musicus" din Viena la Opera de Stat din Viena. Dirijor Pablo Heras-Casado. Din distribuție: tenorii Georg Nigl și Josh Lovell și mezzosoprana Kate Lindsey. Claudio Monteverdi - Opera "Întoarcerea lui Ulise în patrie" .

Sâmbătă, 8 aprilie 2023, ora 20.00
Transmisiune directă de la New York. Spectacol susținut de Corul și Orchestra Operei Metropolitane din New York. Dirijor Domingo Hindoyan. Din distribuție: soprana Angela Gheorghiu, tenorul Yusif Eyvazov și baritonul źeljko Luèiæ. Giacomo Puccini- Opera "Tosca".


Vineri, 21 aprilie 2023, ora 21.00
Transmisiune directă de la Saarbrücken. Concert susținut de Orchestra Filarmonică a Radiodifuziunii Germane din Saarbrücken - Kaiserslautern la Sala Congreselor din Saarbrücken. Dirijor Pietari Inkinen. Solist violonistul Pinchas Zukerman. Jean Sibelius - Poemul simfonic op. 26 "Finlandia"; Ludwig van Beethoven - Concertul op. 61 în Re major pentru vioară și orchestră; Antonín Dvoűák - Simfonia a VIII-a op. 88 în Sol major.


Sâmbătă, 22 aprilie 2023, ora 20.30
Transmisiune directă de la Londra. Proiectul "Ziua Pământului". Concert susținut de Orchestra "Chineke!" la Pavilionul Ecologic din Parcul "Mile End" din Londra. Solist, dirijor și compozitor Max Richter - "Infra", "Patru Anotimpuri recompuse" și "Natura în Lumina Zilei".


Duminică, 23 aprilie 2023, ora 20.00
Transmisiune directă de la München. Spectacol susținut de Corul Radiodifuziunii Bavareze și de Orchestra Radiodifuziunii din München la Prinzregententheater din München. Dirijor Ivan Repučiæ. Soliști sopranele Nino Machaidze și Réka Kristóf, tenorii Piero Pretti și Galeano Salas, bas-baritonul Miklós Sebestyén și basul Michele Pertusi. Giuseppe Verdi - "I Lombardi alla Prima Crociata".


Luni, 24 aprilie 2023, ora 21.30

Transmisiune directă de la Londra. Concert susținut de Corul "Monteverdi" și Ansamblul "English Baroque Soloists" la St Martin-in-the-Fields din Londra. Dirijor Sir John Eliot Gardiner. Soliști: mezzosoprana Bethany Horak-Hallett, contratenorul Reginald Mobley, tenorul Nick Pritchard și basul Dingle Yandell. Johann Sebastian Bach - Misa BWV 232 în si minor.


Joi, 27 aprilie 2023, ora 20.30
Transmisiune directă de la Copenhaga. Concert susținut de Orchestra Simfonică Națională Daneză la Sala de concert din Copenhaga. Dirijor Fabio Luisi. Solist clarinetistul Andreas Ottensamer. Carl Nielsen - Piesa op. 49 "Pan și Syrinx", Concertul op. 57 pentru clarinet și orchestră și Simfonia a IV-a op. 29.


Vineri, 28 aprilie 2023, ora 21.00
Transmisiune directă de la Berlin. Concert susținut de Corul "Orfeó Català" și de Orchestra Filarmonică din Berlin la Filarmonica din Berlin. Dirijor Kirill Petrenko. Wolfgang Amadeus Mozart - "Exsultate, jubilate" (solistă soprana Louise Alder) și Misa Încoronării KV 317 în Do major ( soliști: soprana Louise Alder, contralta Wiebke Lehmkuhl, tenorul Mauro Peter și bas baritonul Krečimir StraŸanac); Robert Schumann - Simfonia a IV-a op. 120 în re minor (versiunea din 1851).