Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Decembrie este luna interviurilor în 'Oaza de muzică'!

Publicat: luni, 9 Decembrie 2013 , ora 9.39

Continuă seria invitaților de marcă veniți în direct la microfonul OAZEI DE MUZICĂ! După întâlniri la microfon cu violonistul Alexandru Tomescu, dirijorul Stelian Olariu, dr. foniatru Stephan Poen, dirijorul Voicu Popescu, soprana Mariana Nicolesco și jazzistul Nicolas Simion, prima săptămână a lunii decembrie a adus ascultătorilor Radio România Cultural personalități din variate genuri muzicale, ancorate în stricta actualitate:

Luni, 2 dec - Violonistul Sherban Lupu a povestit despre cele două recitaluri de la New York, dedicate Zilei Naționale a României.

Marți, 3 dec - Grigore Leșe care în curând va implini 60 de ani spunea :"Acum știu cine sunt!"

Miercuri, 4 dec - Dirijorul Jin Wang ,născut la Beijing și școlit la Viena, discipol al lui Leonard Bernstein, sărbătorit douăzeci de ani de dirijat în România.

Joi, 5 dec- Dirijorul Cristian Mandeal și-a mărturisit din nou pasiunea pentru muzica lui Wagner și Brahms

Vineri, 6 dec - Moș Nicolae cântă la… banjo! Invitat: Chuckk Hubbard din SUA. S-a căsătorit cu o româncă la Philadelphia, a absolvit compoziția muzicală din UARTS din Philadelphia, PA în 2007 și s-a mutat in România în acelasi an. Cantă la banjo cu 5 corzi și vorbește bine românește.Trupa lui "Westroot" cântă country și bluegrass.

Pentru săptămâna viitoare le promitem ascultătorilor Radio România Cultural alte surprize:

Luni, 9 dec - Muzicologul Grigore Constantinescu la aniversare (75 de ani )

Marți, 10 dec - Scenografa Viorica Petrovici va vorbi despre noul spectacol "Tannhauser "de la Opera Română din Cluj Napoca

Miercuri,11 dec - Bizantinologul Sebastian Barbu Bucur și discipolii săi. Cel mai important bizantinolog din România va fi sărbatorit joi 12 dec la UNMB, în cadrul Simpozionului Internațional de Bizantinologie. Cu o zi înainte, în studioul Radio România Cultural se vor strânge în direct colegi din prima promoție de după 1990 a prof. univ Barbu-Bucur: Sorina Goia (șefa de promoție), Valentin Marin(manager Radio Antena Satelor), Virgil Ianțu, Nicolae Gheorghiță (conferențiar la UNMB și ofițer de muzică la Serviciul Muzicilor Militare), preot Bogdan Moise (prof. univ. dr. și prodecan la Facultatea de Teologie din Constanța), Dan Stonescu (tenor în Corul Academic Radio)


OAZA DE MUZICĂ
live pe www.radioromaniacultural.ro
(luni-vineri 14,05-14,30)
Realizator:Sorina Goia
www.facebook.com/oazademuzica