Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

La Radio România Cultural începe Săptămâna Nobel

Publicat: luni, 2 Decembrie 2013 , ora 16.28

De 15 ani, Radio România Cultural vă aduce informații în direct de la Stockholm și vă introduce în culisele Săptămânii Nobel!

Și anul acesta, prin vocea trimisului său special, Corina Negrea, unul dintre cei mai cunoscuți jurnaliști de știință din România, derularea săptămânii Nobel va putea fi urmărită în direct în emisiunile postului și pe site-ul dedicat, www.nobel.radiocultura.ro.

În perioada 5-12 decembrie, la Stockholm are loc ceea ce în mod tradițional se numește Săptămâna Nobel - o serie de conferințe de presă și intervenții publice susținute de laureații Nobel ai fiecărui an.

În cursul acestei săptămâni va avea loc concertul Nobel, oferit în onoarea laureaților de fundația cu același nume, dar și ceremonia decernării premiilor, programată în ziua de 10 decembrie, dată la care se comemorează dispariția lui Alfred Nobel. Prezenți în capitala Suediei, laureații premiilor pentru literatură, medicină sau fiziologie, chimie, fizică și economie - domeniile pentru care premiile se acordă la Stockholm, vor participa la dineuri oferite de Casa Regală Suedeză, de instituțiile care nominalizează candidații - Academia Regală Suedeză de Științe, Academia Suedeză și Institutul Karolinska, precum și la o serie de întâlniri cu elevi ai unor licee din mai multe orașe suedeze.

Într-un interval temporal mai scurt, în aceeași zi, pe 10 decembrie, capitala Norvegiei, Oslo, va găzdui tradiționala ceremonie a decernării Premiului Nobel pentru Pace, dar la ora prânzului, cu trei ore înaintea ceremoniei de la Stockholm. Cu o zi mai devreme, în data de 9 decembrie, laureații Premiului Nobel pentru Pace vor susține, conform tradiției, conferința de presă la sediul Institutului Nobel din Oslo. Seria de evenimente publice dedicate Premiului Nobel pentru Pace se va încheia în 11 decembrie, cu tradiționalul concert oferit în onoarea laureaților.

Ascultătorii Radio România Cultural vor fi în permanență conectați prin transmisiunile de la fața locului realizate de Corina Negrea pe tot parcursul Săptămânii Nobel, pe toate posturile naționale și regionale, inclusiv la Radio România Actualități.