Arhivă : Se întâmplă la Radio România Înapoi

Radio România - Marele Premiu la Concursul Taktons 'Sunet Frumos' de la Novi Sad

Publicat: luni, 18 Noiembrie 2013 , ora 10.37

Radio România a obținut 6 premii la 6 categorii și Marele Premiu al Festivalului-Concurs TAKTONS - "Sunet Frumos", ediția a 14-a, care a avut loc, în perioada 13 - 16 noiembrie 2013, la Novi Sad, capitala provinciei sârbe Voivodina.

La concurs au participat mai mult de 100 de înregistrări, acestea fiind evaluate din punct de vedere tehnic, nu al conținutului. Radio România a înscris în concurs 30 de înregistrări diferite. Anul acesta la TAKTONS au venit serviciile publice mediatice din Slovenia, Croația, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Macedonia, precum și din Slovacia, Ungaria și România, și din țara gazdă, Serbia.

Radio România participă pentru a 3-a oară la festival, în 2011 obținând 6 premii. TAKTONS este o competitie internațională a sunetiștilor profesioniști, manifestare bienală care a luat ființă cu aproximativ 30 de ani în urmă.

Scopul competiției este acela de a obține o imagine de ansamblu asupra noilor realizări în ceea ce privește tehnologia înregistrării sunetului din ultimii doi ani și să ofere o evaluare profesională a calității tehnice a înregistrărilor.

Concursul contribuie în mod semnificativ la promovarea producției de programe de radio și televiziune și, în același timp, reprezintă o provocare care are rolul să conducă la îmbunătățirea cunoștințelor și competențelor tuturor creatorilor de program.

În timpul competiției , producătorii de echipamente de renume, atât pentru radio și televiziune oferă participanților și vizitatorilor deopotrivă , posibilitatea de a se familiariza cu cele mai noi dispozitive.

Un alt avantaj al concursului "Taktons" este acela că oferă atât pentru concurenți, cât și pentru vizitatori posibilitatea de a încerca și auzi echipamente care funcționează în condiții reale acustice.