Arhivă : Cronici Înapoi

AUDIO. Deschidere de Stagiune pentru Orchestra Națională Radio

Publicat: vineri, 29 Septembrie 2017 , ora 22.35

După o lună încărcată de evenimente muzicale de mare clasă, lucrurile încep să se așeze pe făgașul lor obișnuit, încep stagiunile orchestrelor, viața capătă un parcurs normal. Iar deschiderea stagiunii pentru Orchestra Națională Radio a fost prilejul pentru încă un concert de calitate. La pupitru s-a aflat dirijorul Iurii Botnari, dirijor principal al Orchestrei Filarmonice din Barcelona și Great Hall Symphony din Moscova. Programul a cuprins Concertul nr. 2 în do minor pentru pian și orchestră de Serghei Rahmaninov, unde solist a fost pianistul brianic Freddy Kempf. Iată ce ne-a spus la final despre prezența sa pe scena sălii Radio:


Sunt foarte încântat să mă aflu aici, este pentru prima dată când vin la București. Nu sunt pentru prima dată în România, ci doar la București. Așadar a fost un debut pentru mine. Mă bucur că am cântat una dintre lucrările mele preferate, cu un dirijor bun, cu care mai colaborasem. De asemenea sunt foarte bucuros că am cântat cu această orchestră.


Partea a doua a concertului a fost dedicată Suitei 'Carmen' scrisă de Rodion Șcedrin, pornind de la muzica din opera omonimă a lui Georges Bizet. Pentru acest opus am putut urmări pe scenă, reunite, Orchestra Națională Radio și Orchestra de Cameră Radio, auzind astfel opusul așa cum l-a imaginat Șcedrin, cu mai multe instrumente de coarde.


A fost o deschidere bună, pentru ceea ce sperăm să fie o stagiune bună la Sala Radio.


Radu Mihalache