Arhivă : Cronici Înapoi

Povești de dragoste la Ateneu

Publicat: luni, 19 Decembrie 2011 , ora 15.11

Decembrie este luna în care ne gândim poate cel mai des la cei iubiți, iar pentru a veni în întâmpinarea acestui obicei, cei de la Lanto Communication au organizat sâmbătă, 17 decembrie 2011, un eveniment aparte. Cu numele de December music flavours și subintitulat Povești de dragoste, concertul i-a avut ca protagoniști pe muzicienii ce formează Orchestra Română de Tineret, conduși de dirijorul Cristian Mandeal. Cu un program bogat, seara a dezvăluit încă de la început semnele uneia reușite.


Program potrivit tematicii serii

Prima lucrare de pe afiș a fost uvertura operei Forța Destinului de Giuseppe Verdi. Imediat a urmat Fantezia Carmen pentru flaut și orchestră de François Borne, o interpretare interesantă a principalelor teme din celebra operă a lui Georges Bizet, ce l-a avut ca solist pe flautistul Seyia Ueno din Japonia. După aceasta am ascultat Duelul dragostei din baletul Spartacus de Aram Hatchaturian și Dansul focului din muzica baletului Amorul Vrăjitor de Manuel de Falla, două lucrări echilibrate ce s-au înscris cu succes în tematica serii.

A venit apoi rândul sopranei Mirela Zafiri să intre în lumina reflectoarelor și să ofere publicului, alături de Orchestra Română de Tineret, ariile E strano din opera Traviata de Giuseppe Verdi și Je veux vivre din Romeo și Julieta de Charles Gounod. Prima parte a concertului a fost încheiată cu uvertura operei Ruslan și Ludmila de Mihail Ivanovici Glinka.

Cea de-a doua jumătate a concertului a propus suita simfonică Șeherazada a lui Nikolai Rimsky-Korsakov. În această variantă, părțile solistice au fost interpretate de violonista Ana Török.


Succesul concertului…

a fost confirmat de reacția publicului, căruia artiștii i-au mai oferit trei lucrări ca bis. Este vorba despre Valsul nr.2 din Suita de Jazz a lui Dmitri Șostakovici, Preludiul operei Carmen de Georges Bizet și "tradiționalul", așa cum l-a numit dirijorul Cristian Mandeal, Marș al lui Radetzky de Johann Strauss.

Acestea au pus punct unei seri plăcute petrecute în compania Orchestrei Române de Tineret.

Radu Mihalache