Arhivă : Cronici Înapoi

Pianista Mara Dobrescu la Festivalul Aix-en-Provence

Publicat: miercuri, 7 Iulie 2010 , ora 14.10
Artista evoluează pe parcursul lunii iulie împreună cu celelalte membre ale Cvartetului "Face à face", pianista Victoria Harmandjieva, percuționistele Hélène Colombotti și Elisa Humanes în prezentarea operei de cameră intitulată Întoarcerea de Oscar Strasnoy - compozitor, pianist și dirijor născut la Buenos Aires și stabilit la Paris. Bazată pe romanul omonim al lui Alberto Manguel - cel care semnează și libretul - această nouă producție, realizată in colaborare cu Academia Europeană de Muzică - este o comandă a Festivalului din Aix-en-Provence și a Ansamblului vocal-instrumental "Musicatreize".


Mara Dobrescu: "Suntem foarte încântați să facem această premieră, pentru că este o lucrare extraordinară; pe scenă sunt șase muzicieni: la cvartetul din care fac parte ("Face à face" - ce conține două percuții și două piane) se adaugă un trombon și o trompetă. Se creează astfel un efect stereofonic, deoarece în fiecare parte a scenei se găsesc o percuție, un pian și un instrument de suflat. Premiera operei va fi transmisă în direct pe 9 iulie 2010 de postul Radio Classique, iar pe 12 iulie 2010 reprezentația va fi transmisă pe site-ul canalului Arte.

Organizatorii festivalului au făcut, ca de obicei, audiții pentru a alege interpreții acestei lucrări. Noi, grupul "Face àface", cunoscându-l pe Oscar Strasnoy de ceva timp aveam un proiect de colaborare pentru o lucrare și sigur că am fost foarte încântate când Oscar ne-a solicitat. Muzicienii și cântăreții sunt din toate colțurile lumii: Portugalia, România, Bulgaria, Argentina, Vietnam. Vorbim în toate limbile, e un fel de Babilon, ceea ce e foarte bine, deoarece opera e scrisă în limbile franceză, spaniolă și latină."

Declarație preluată de Anca Ioana Andriescu