Arhivă : Cronici Înapoi

Spectacol aniversar dedicat sopranei Cornelia Angelescu

Publicat: joi, 22 Aprilie 2010 , ora 12.49

Opera Națională București a continuat în seara de 21 aprilie 2010 seria de aniversări ale artiștilor săi printr-un spectacol dedicat Corneliei Angelescu: Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini.

Introducerea a fost asigurată de muzicologul Carmen Stoianov, care a amintit publicului momentele cele mai importante ale carierei sopranei, solistă a Operei bucureștene în perioada 1969-1990.

Absolventă a Conservatorului bucureștean și începând o carieră solistică încă din timpul studiilor, Cornelia Angelescu s-a dedicat în egală măsură și carierei pedagogice.

Prezentă în sală pe parcursul spectacolului, soprana a trăit rolul Rosinei cu intensitate, în fiecare moment în care presimțea că se poate realiza un decalaj îndreptând privirea către pupitrul dirijorului. În regia Cristinei Cotescu, o adaptare după George Teodorescu, "Bărbierul" a fost un spectacol plin de prospețime, ce a accentuat comicul libretului.

Alături de baritonul Iordache Basalic, tenorul Valentin Racoveanu și soprana Mihaela Stanciu, pe afiș s-au aflat nume precum Horia Sandu, Vasile Chișiu sau Adriana Alexandru. Sub bagheta dirijorului Ciprian Teodorașcu, soliștii au avut o evoluție sigură, din care am remarcat ritmul adecvat al desfășurării acțiunii scenice și muzicale, orice tentativă de plictiseală fiind cu succes înlăturată.

Pauzele dintre acte au fost și ele momente active, publicul având ocazia de a viziona expoziția dedicată sopranei Cornelia Angelescu: fotografii, afișe și amintiri - dovadă a unei cariere de succes pe scena teatrului liric.

Andreea Chiselev