Arhivă : Cronici Înapoi

Debutul Festivalului SoNoRo

Publicat: duminică, 1 Noiembrie 2009 , ora 18.45
Editia a IV-a a Festivalului SoNoRo s-a deschis duminica, 1 noiembrie 2009 în Capitala. Evenimentul a avut loc la Palatul Cotroceni -spatiu cu care organizatorii Festivalului ne-au obisnuit din anii trecuti. Atmosfera a fost, ca de obicei, una eleganta, în pauza stilul de socializare la un pahar din noul vin "Sonoro", în somptuosul palat, amintind mai degraba de un eveniment monden decât un recital de muzica de camera.

În cadrul recitalului de deschidere i-am putut asculta pe membrii ansamblului Raro-violistul Razvan Popovici -care este si directorul artistic al festivalului, pianista Diana Ketler, violonistul Alexander Sitkovetsky si violoncelistul Bernhard Naoki Hedenborg. Lor li s-au adaugat cunoscuta pianista Mihaela Ursuleasa si violoncelistul David Cohen.

Pentru început, am ascultat Trio "Elegiaque" cu pian în sol minor de Serghei Rahmaninov. Pianista Mihaela Ursuleasa, violoncelistul David Cohen si violonistul Alexander Sitkovetsky au interpretat trio-ul cu multa caldura. A urmat Cvartetul cu pian în do minor de Johannes Brahms, impecabil interpretat de membrii cvartetului "Raro".

Trio-ul cu pian în re minor de Felix Mendelssohn, în aceeasi formula interpretativa ca si primul opus al serii, a încheiat recitalul de deschidere al Festivalului Sonoro, care pâna în 10 noiembrie va încerca sa atraga atentia bucurestenilor catre muzica de camera, prin manifestari pline de eleganta si stil, desfasurate în locuri spectaculoase.
Andra Ivanescu